Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf voor ongeval met dodelijke afloop

Toegevoegd: 28-07-2011, 21.30 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag een negentienjarige vrachtwagenchauffeur uit Koudekerk aan den Rijn een gevangenisstraf van een half jaar plus drie maanden voorwaardelijk opgelegd. Daarnaast is de man drie jaar lang zijn rijbewijs kwijt.

De officier van justitie had een gevangenisstraf van één jaar en een rijontzegging van vier geëist. De beginnend bestuurder veroorzaakte 13 oktober vorig jaar een verkeersongeval dat het leven kostte aan een 53-jarige man uit Tholen en zijn 51-jarige echtgenote. De koudekerker reed over de Philipsdam, was de weg kwijt en wilde op de onverlichte kruising de weg richting de Lage Bekken linksaf slaan.  Hij zag in de verte nog wel een koplamp van een motorfiets naderen, maar vond dat hij er nog wel voorlangs kon.


De motorrijder kon de vrachtwagen niet meer ontwijken en botste tegen het achterwiel van de vrachtwagen. De passagiere van de motorrijder, zijn echtgenote, werd ook nog door een achterop komende auto overreden. Het echtpaar overleed ter plaatse. Tijdens de behandeling hield de Koudekerker vol niets verkeerd te hebben gedaan en dus ook geen straf verdiende.

Zie ook:
- 15/07/2011: OM: 'Jaar cel voor dodelijk ongeluk'
- 13/10/2010: Twee doden bij ongeluk Philipsdam


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JH (30-7-2011 om 13:40)
Voor al die mensen hier die zwaar afgeven op de vrachtwagen chauffeur. Hier zijn idee van die dag. Zo wakker worden, douchen, aankleden, naar mijn werk, in vrachtwagen stappen, eindje tuffen, He nu zin om 2 motorrijders dood te rijden. Dat is wat jullie allemaal zeggen begrijpen jullie dat.
Patrick (29-7-2011 om 18:49)
Wie rijd er nou tegen een achterwiel van een vrachtwagen? moeten ze toch wel hard hebben gereden om geen vrachtwagen te zien. De truckchauffeur heeft nu een halfjaar lang in de bak om erover na te denken, daarna is ie doorgedraaid en kan de maatschappij hem gaan betalen zonde van z,n knul.
Bigbag (29-7-2011 om 18:06)
Koekkoek ! ik dacht ik kan er wel nog voorlangs !!!!! 2 doden als gevolg en dan nog het lef hebben om dit te zeggen nooit meer terug geven dat rijbewijs 19 jaar en al zoveel praatjes gaat zo door jongen !!!
Andre (29-7-2011 om 17:14)
Adje, Ben je erbij geweest? Nee? Dan moet je zwijgen
Prive (29-7-2011 om 15:40)
Waarom vrachtwagenchauffeur schuld geven en zei rijbewijs 3 jaar kwijt is al erg genoeg voor hem is ze droom geweest zulke werk de doen en raak die kwijt door zo ongeluk was toch nog bestel bus de overheen gegaan is die ook ze rijbewijs kwijt dan dt zal zeker niet altijd de jongste de schuld geven
Motorrijder (29-7-2011 om 14:27)
Vreselijk vreselijk ..........kon nog wel even heeft 2 levens gekost, en dan krijg je maar een half jaar ????? En dan nog volhouden dat ie niks verkeerds heeft gedaan??? Zou me dood schamen als ik dit op mn geweten had, nooit geen rijbewijs meer geven , snap dit niet hoor.....
Cookie-instellingen beheren