Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf voor ongeval met dodelijke afloop

Toegevoegd: 28-07-2011, 21.30 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag een negentienjarige vrachtwagenchauffeur uit Koudekerk aan den Rijn een gevangenisstraf van een half jaar plus drie maanden voorwaardelijk opgelegd. Daarnaast is de man drie jaar lang zijn rijbewijs kwijt.

De officier van justitie had een gevangenisstraf van één jaar en een rijontzegging van vier geëist. De beginnend bestuurder veroorzaakte 13 oktober vorig jaar een verkeersongeval dat het leven kostte aan een 53-jarige man uit Tholen en zijn 51-jarige echtgenote. De koudekerker reed over de Philipsdam, was de weg kwijt en wilde op de onverlichte kruising de weg richting de Lage Bekken linksaf slaan.  Hij zag in de verte nog wel een koplamp van een motorfiets naderen, maar vond dat hij er nog wel voorlangs kon.


De motorrijder kon de vrachtwagen niet meer ontwijken en botste tegen het achterwiel van de vrachtwagen. De passagiere van de motorrijder, zijn echtgenote, werd ook nog door een achterop komende auto overreden. Het echtpaar overleed ter plaatse. Tijdens de behandeling hield de Koudekerker vol niets verkeerd te hebben gedaan en dus ook geen straf verdiende.

Zie ook:
- 15/07/2011: OM: 'Jaar cel voor dodelijk ongeluk'
- 13/10/2010: Twee doden bij ongeluk Philipsdam


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nou ja zeg (28-7-2011 om 21:59)
Hij vond dat hij nog wel voorlangs kon..............Dat kan misschien met een fiat panda maar met 18 meter achter je kan je zomaar ''niet ff voolangs''....En dan nog zeggen dat hij niks fot heeft gedaan...tijd voor afname rijbewijs en noiit meer teruggeven!
ADJE (28-7-2011 om 21:52)
Volgens deze Idioot heeft Hij niets verkeerd gedaan, maar Twee mensen zijn DOOD. In mij ogen deze Idioot moet nooit meer en rijbewijs krijgen.
Cookie-instellingen beheren