Celstraf voor ongeval met dodelijke afloop

Toegevoegd: 28-07-2011, 21.30 uur

Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag een negentienjarige vrachtwagenchauffeur uit Koudekerk aan den Rijn een gevangenisstraf van een half jaar plus drie maanden voorwaardelijk opgelegd. Daarnaast is de man drie jaar lang zijn rijbewijs kwijt.

De officier van justitie had een gevangenisstraf van één jaar en een rijontzegging van vier geëist. De beginnend bestuurder veroorzaakte 13 oktober vorig jaar een verkeersongeval dat het leven kostte aan een 53-jarige man uit Tholen en zijn 51-jarige echtgenote. De koudekerker reed over de Philipsdam, was de weg kwijt en wilde op de onverlichte kruising de weg richting de Lage Bekken linksaf slaan.  Hij zag in de verte nog wel een koplamp van een motorfiets naderen, maar vond dat hij er nog wel voorlangs kon.

De motorrijder kon de vrachtwagen niet meer ontwijken en botste tegen het achterwiel van de vrachtwagen. De passagiere van de motorrijder, zijn echtgenote, werd ook nog door een achterop komende auto overreden. Het echtpaar overleed ter plaatse. Tijdens de behandeling hield de Koudekerker vol niets verkeerd te hebben gedaan en dus ook geen straf verdiende.

Zie ook:
- 15/07/2011: OM: 'Jaar cel voor dodelijk ongeluk'
- 13/10/2010: Twee doden bij ongeluk Philipsdam


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mmmm (2-8-2011 om 01:15)
Mmmm, je was er niet bij maar kent wel het politiedossier... Niet vergeten dat de politie het ook van getuigen moet hebben en sporenonderzoek....En een dossier is ook niet waterdicht... Een ongeluk gebeurt altijd door een onverwachts iets... Sterkte aan alle betrokkenen.
IKNOW (1-8-2011 om 20:56)
Ik was er niet bij maar ken wel het politie dossier en geloof me nou maar van die ongeveer 100 meter.. was een simpele rekensom..!! Denk je dat ik zomaar dingen verzin.. Die chauffeur heeft echt niet voor niks deze straf gekregen.. HIJ NAM HET RISICO en het gevolg is 2 doden!!
Frans (31-7-2011 om 19:00)
@Andre, dan nog. Als jij in de verte een motorrijder ziet aankomen, dan moet je er rekening mee houden dat die misschien wel harder rijdt dan toegestaan. ZEKER als je beroepschauffer bent. En jij kent de details ook niet, en jij speculeert zelf net zo hard. Dus pot verwijt ketel.
Rian (31-7-2011 om 16:45)
Misschien moeten jullie allemaal eerst eens nadenken voordat je je ongezouten mening en/of oordeel over zowel de slachtoffers als de dader hier neerplempt! Het is niet te hopen dat één van jullie ooit zoiets overkomt, want dan piep je wel anders. En ja, ik kan het weten want ik was erbij!
JH (31-7-2011 om 16:19)
@Frans Je gaat geen fout toegeven als je denkt dat je die niet hebt gemaakt. @IKNOW Ook ervaren motorrijders maken fouten. Kijk maar naar deze die ziet een truck van 13 m lang en 3,5 m hoog niet. En die 100 meter afstand dat zuig je uit je duim, jij was er niet bij. Een motor bezit ook 2 remmen.
Renata (30-7-2011 om 23:51)
@Frans, en zo is het!