www.hvzeeland.nl

Man krijgt zeven jaar cel voor overval

Toegevoegd: 28-07-2011, 21.38 uur

Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Een 37-jarige Vlissinger is donderdag voor een gewelddadige overval op 50-jarige Arnemuidenaar in diens woning conform de eis veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar.

Zijn 23-jarige makker uit Ulvenhout kreeg na een eis van eveneens zeven jaar cel in totaal 6,5 jaar cel opgelegd. In het vonnis waren ook nog enkele diefstallen en heling inbegrepen.

Een 22-jarige Vlissinger, die betrokken samen met de twee betrokken was geweest was bij enkele inbraken en diefstallen kreeg in totaal 28 maanden waarvan negen voorwaardelijk opgelegd. Tegen hem was een iets lagere celstraf geëist.

Via een chatbox had de Arnemuidenaar op 5 januari met de man uit Ulvenhout, die in Vlissingen verbleef, contact gelegd. Hij haalde hem op en samen met de 38-jarige reden ze naar de afgelegen woning in Arnemuiden. Ze kregen een rondleiding en belandden in de slaapkamer. Daar ging van alles mis, toen de Arnemuidenaar bij de 23-jarige toenadering zocht. Hij kreeg klappen, werd op de grond gegooid, vastgebonden kreeg een kussensloop over zijn hoofd en namen hem zijn portemonnee, pasjes en pincode af.

Ook namen ze nog wat spullen uit de woning mee. Vervolgens liepen ze bijna vier kilometer naar het station in Arnemuiden. Via een inbraak van de 22-jarige kwam de politie uiteindelijk bij de twee overvallers uit.

Zie ook:
- 15/07/2011: Twee keer 7 jaar geeist voor beroving
- 05/01/2011: Man overdag overvallen in woning