Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Hulst zet redders in het zonnetje

Toegevoegd: 30-07-2011, 19.38 uur
Door: Roland de Jong

HULST - De gemeente Hulst gaat jaarlijks mensen die een levensreddende handeling hebben verricht in het zonnetje zetten.


Eerste hulp is van cruciaal belang bij noodsituaties. Jaarlijks worden in ons land vele mensen gered door tijdig ingrijpen van burgers. Bijvoorbeeld doordat ze direct starten met reanimeren als iemand een hartaanval krijgt. Of zelfs doordat ze een bewusteloos persoon uit een brandend huis of een auto te water halen.

Ook in de gemeente Hulst komt het weleens voor dat burgers door snel en goed ingrijpen het leven van een persoon redden. Het zijn prestaties van formaat die letterlijk levensbelangrijk zijn. Het gemeentebestuur van Hulst wil vanaf dit jaar dan ook graag personen die een levensreddende handeling hebben verricht in het zonnetje zetten tijdens een feestelijke bijeenkomst.

De eerste ‘Hulde aan de levensredders’-bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 19 november 2011. Iedereen kan een niet-professionele levensredder uit zijn of haar omgeving aanmelden bij de gemeente. Afhankelijk van de‘zwaarte’ van de aanmelding wordt er vervolgens een afweging gemaakt.

Aanmelden kan tot en met donderdag 15 september 2011, via [email protected] of telefonisch via 0114-389130.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren