Weerbericht:
Zonnig, op de Wadden kans op mist. Vannacht lokaal mist
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Vermiste rattenslang gevangen

Toegevoegd: 01-08-2011, 16.59 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De rust in de Middelburgse wijk Nieuw-Middelburg kan weer wederkeren: de vermiste twee meter lange slang is gevangen.

Naar de slang werd sinds donderdag gezocht. De bewoonster van een huis aan de Prins Willem-Alexanderstraat sloeg vanmiddag rond 15.45 uur alarm bij de politie. Ze had de geelgroene rattenslang, een van oorsprong Amerikaanse wurgslang, 'zonnend' aangetroffen op het grasveldje in haar voortuin. Direct werd een team van Reptielenzoo Iguana ter plekke gestuurd.


Rond 16.10 uur arriveerde het team van de Reptielenambulance. De slang schoot toen net tussen een fietswiel door richting de heg van de buren. Een buurtbewoner die zelf slangen heeft gehad als huisdier probeerde het reptiel nog vast te houden, maar dit mislukte en het dier glipte de heg in. De twee medewerkers van de zoo zetten vervolgens een nieuwe zoekactie op touw.

Toen de politie arriveerde werd het massaal toegestroomde publiek uit de tuin gestuurd. Juist op dat moment bleek dat de slang via de heg naar een boom aan de straatzijde van de tuin was gekropen. Daar kon het dier worden gevangen. De slang is meegenomen naar de reptielenzoo. Hij zal in quarantaine gaan en hierna wordt bekeken wat er met de slang gaat gebeuren.

Niemand raakte gewond.

Zie ook:
- Politie zoekt vermiste slang Middelburg (28-07-2011)


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (2-8-2011 om 03:36)
Dit is geen taiwaneese rattenslang is een gele rattenslang latijnse benaming is elaphe obsoletta quadrivitatta. en meschien is dit diertje wel gewoon onsnapt. en btw hier in nederland leven ook slangen die ongevaarlijk zijn in het wild!
John (2-8-2011 om 00:04)
Duidelijk een gele amerikaanse rattenslang en geen taiwanese. kijk naar onderstaande voorbeelden en oordeel zelf. http://www.snakesociety.nl/x10-fotogalleries/x10-galleries/elaphe/taeniura-taeniura-03.jpg http://www.worldofsnakes.nl/elaphe-obsoleta.html
Anoniempie (1-8-2011 om 20:42)
HJ (1-8-2011 om 19:03 uur) Dit is geen Amerikaanse Rattenslang, maar de Taiwaneese Rattenslang, Elaphe taeniura friesei dit klopt als een bus, heb er zelf jaren lang een koppel van gehad en mee gekweekt,
HJ (1-8-2011 om 19:03)
Dit is geen Amerikaanse Rattenslang, maar de Taiwaneese Rattenslang, Elaphe taeniura friesei
Anoniem (1-8-2011 om 17:50)
Jammer dat het ruim 3 kwartier duude voodat Iguana en politie arriveerden,het is maar goed dat de slang echt niet gevaarlijk Is!!!!
Marga (1-8-2011 om 17:24)
Nu de eigenaar nog. Maar die zal zich wel wijselijk stil houden. Makkelijke manier om van je dier af te komen. Kost niets en een ander mag het opknappen.
Cookie-instellingen beheren