Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 38 km

Vermist meisje weer terecht

Toegevoegd: 01-08-2011, 19.01 uur
Strandwachten Arnold en Siebren brengen het meisje terug.
Strandwachten Arnold en Siebren brengen het meisje terug.
© Foto: Strandbewaking Vlissingen
Door: Roland de Jong

DISHOEK - Maandag heeft de strandwacht tussen Vlissingen en Dishoek enige tijd gezocht naar een 4-jarig vermist meisje.


Het Nederlandse meisje werd rond 17.00 uur voor het laatst gezien nabij strandpaviljoen Kontiki bij het Westduinstrand in Vlissingen. Patrouilles van de strandbewaking uit Vlissingen en Dishoek startten direct een zoekactie.

Na ongeveer een half uur werd de 4-jarige Mirte door de reddingsboot van Dishoek aangetroffen nabij strandpaviljoen Kaapduin, vlakbij de strandwachtpost van Dishoek. Het kind had ruim een kilometer gewandeld.

De bemanning van de reddingsboot heeft het meisje voorzien van een reddingsvest en vervolgens teruggebracht naar strand Westduin waar zij werd herenigd met haar bezorgde ouders.

De Reddingsbrigade verwacht dat de komende dagen door het warmere weer meer mensen het strand zullen opzoeken. Zij adviseert ouders en begeleiders van jonge kinderen om deze te voorzien van een 06-polsbandje met hun naam en mobiele telefoonnummer om ze weer snel met hen te kunnen herenigen als zij verdwaald worden aangetroffen.

Bij reddingsbrigadeposten in heel Nederland zijn dankzij een samenwerking met Interpolis hersluitbare polsbandjes gratis verkrijgbaar.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Chris (8-9-2011 om 21:19)
Bedankt strandwacht!
Marco (2-8-2011 om 13:52)
Nicole. Als je 't al weet dat als je nog maar even omkijk dat de kleine weg is, dan moet je zeker opletten. Nee, ik ben niet kinderloos, ik heb een kleine van bijna 1jr, ik hoop dat ik daar geen last van krijg maar dat ligt dus aan mij zelf...opletten dus. En anders verlpicht tuigje.
Jan (2-8-2011 om 12:46)
@ NICOLE. volgens mij heb je "nee natuurlijk niet" niet zien staan in mijn berichtje. Gaat mij er om dat je nu niemand hoort over wie de kosten moet betalen, maar als die zelfde strandwachten of KNRM in actie komen voor andere strand/zeegangers, dan moeten ze alles maar betalen volgens sommigen.
Adri (2-8-2011 om 09:16)
Is dat van die polsbandjes bij iedereen bekend? Prima zaak overigens. Wordt het ook duidelijk gemaakt als je het strand op komt? Misschien een idee om ze uit te delen.
Nicole (2-8-2011 om 08:38)
@ jan je bent vast en zeker zelf KINDERLOOS of je hebt er nooit voor gezorgd want anders doe je zulke stomme praat niet!!!! als je bv 1 x naar je andere kind kijkt kan ze al weg zijn in de mensen massa dus lul niet zo stom! voor de ouders ben ik super blij dat hun kindje weer terecht is!!
Lisa (2-8-2011 om 07:48)
Hulde hulde? beter opletten op je kind,en inderdaad wat T.jolie zegt.
Cookie-instellingen beheren