Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
61 files van totaal 214 km

Twee felle brandjes op A58

Toegevoegd: 02-08-2011, 16.48 uur
De brandweer doet een bluspoging op de A58.
De brandweer doet een bluspoging op de A58.
© Foto: Erik Schwartz
Door: Brandweer Goes

GOES - De Goese brandweer werd maandagmiddag twee keer ingezet voor branden op de A58.


Kort na half twee werden de post 's-Heer Arendskerke en de dagdienstberoepsploeg van de hoofdpost in Goes gealarmeerd voor een autobrand. Rond kwart over drie moesten deze ploegen wederom uitrukken, ditmaal voor een container met grof vuil die in brand stond op een vrachtwagen. Beide branden konden zonder veel problemen geblust worden.

Autobrand
De autobrand ontstond in een personenauto met daarachter een caravan. De inzittenden merkten tijdens het rijden op de linker (zuidelijke) rijbaan richting Bergen op Zoom dat er iets niet in orde was. Men verliet de snelweg bij tankstation/parkeerplaats Vliedberg en bracht de auto tot stilstand op de toerit naar de parkeerplaats. Daar greep het vuur om zich heen en in korte tijd stond het motorcompartiment in brand.

De caravan werd afgekoppeld, de bagage werd uit de auto gehaald en met een poederblusser werd een behoorlijk succesvolle bluspoging ingezet. De beide brandweerploegen maakten het werk af en waren rond half drie terug op hun kazerne's. De auto werd weggesleept en moet als verloren worden beschouwd.

Containerbrand
Nog geen uur later, rond kwart over drie, werden de post 's-Heer Arendskerke en de dagdienstberoepsploeg wederom gealarmeerd. Dit keer voor een autobrand op de rechter (noordelijke) rijbaan van de A58 richting Vlissingen, wederom ter hoogte van tankstation/parkeerplaats Vliedberg.

Al snel bleek het niet om een autobrand maar om een grote container vol met grof vuil te gaan. De container stond op een vrachtwagen van de firma Wielemaker. Achter die vrachtwagen hing nog een aanhanger met daarop eenzelfde container.

Doortastend
De chauffeur van de vrachtwagen handelde doortastend en koppelde de aanhanger snel los, zette de vrachtwagen een tiental meters verder neer, zette met de haakarm de brandende container van de vrachtwagen en reed zijn truck ook weer een stukje verder. Zo bleef het vuur beperkt tot die ene container.

De container, eigendom van de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) en afkomstig van één van de Zeeuwse milieustraten, was geladen met brandbaar restafval. Dat was te merken: bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit de container en was sprake van een flinke zwarte rookontwikkeling.

Extra water
De brandweer zette voor het bestrijden van de brand in eerste instantie enkele stralen hoge druk in, maar schakelde daarna over op twee stralen lage druk. Dat gebeurde nadat het eveneens gealarmeerde haakarmvoertuig met watertankunit (12.000 liter water) ter plaatse was gekomen.

Tegen de container werden twee ladders geplaatst om effectiever te kunnen blussen. De vlammen konden snel worden gedoofd maar voor een volledige blussing moest de container leeggehaald worden.

Nieuwdorp
Besloten werd om de container op de aanwezige vrachtwagen over te brengen naar het afvalverzamelstation van de ZRD aan de Polenweg bij Nieuwdorp. Onder politiebegeleiding reden de - nog steeds rokende - vrachtwagencombinatie van Wielemaker, de TS 19-4739 en de Officier van Dienst richting Nieuwdorp. Daar werd de container leeggestort, werd het afval door een graafmachine verspreid en konden alle smeulhaarden worden gedoofd.


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dafje56 (3-8-2011 om 19:17)
Wat moet nu een berger bij een uitgebrande container komen doen. die container gaat gewoon op de aanhangwagen in plaats van op de voorwagen en wordt dan onder politie en eventueel brandweer begeleiding naar Vlissingen -oost gebracht. Onnodige geld verkwisting om een berger te laten komen
Knuppelsap (3-8-2011 om 18:25)
Goed gevoel voor humor dat speelgoed beetletje :)
Rien (2-8-2011 om 17:55)
Haha, veel mensen zullen denken dat het om de "uitgebrande"auto gaat. (tis un speelhoed autotje)
SlowRider (2-8-2011 om 17:33)
Leuk voor het "effect"....die foto van de aangebrande Beetle. ;)
Cookie-instellingen beheren