Weerbericht:
Vannacht en vanochtend op veel plaatsen mist, overdag geleidelijk zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Tractor en trein botsen in Sluiskil

Toegevoegd: 04-08-2011, 12.42 uur
Door: Roland de Jong
SLUISKIL - In Sluiskil is op een overweg een tractor met aanhanger aangereden door een goederenterein. Niemand raakte gewond.


De botsing vond rond 10.55 uur plaats op de onbewaakte spoorwegovergang bij de kruising Binnendijk-Goesseweg. De aanhangwagen van de tractor werd geraakt door de locomotief van de trein. Tijdens de botsing werd ook nog een andreaskruis omver gereden.

Aanvankelijk was er verwarring over de locatie van het ongeluk. Eerst werd namelijk gemeld dat het ongeluk was gebeurd op een overgang bij de Jonker Fransweg in Lewedorp op Zuid-Beveland. De verwarring zou zijn ontstaan doordat spoorwegbeheerder Prorail de verkeerde locatie doorgaf aan de hulpdiensten. Na ongeveer tien minuten konden de hulpdiensten naar de juiste plek worden gestuurd.

De hulpdiensten sprake van een middel-hulpverlening en een GRIP-1 situatie. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland is dat procedure en heeft dat er niet mee te maken of er bijvoorbeeld al dan niet gevaar is voor de omgeving.

De locomotief was afkomstig van Dow en trok dertien wagons. Hierin zaten gevaarlijke stoffen, maar volgens de brandweer is er geen enkel gevaar geweest voor de omgeving. Alleen de locomotief liep schade op en zodoende was er dus ook geen sprake van een lekkage. De tractor liep geen schade op, de aanhanger wel. De massaal gealarmeerde brandweer hoefde dan ook niet veel te doen.

De spoorwegpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) is een onderzoek gestart naar de botsing. Een onderzoeksteam is met spoed vanuit Brabant naar Sluiskil gereden. Vermoedelijk had de tractorbestuurder de trein echter niet gezien vanwege het zicht dat hem werd ontnomen door de bossages ter plekke.

De overgang blijft voorlopig nog dicht.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rob (6-8-2011 om 10:41)
Zag net het andreas kruis , er zitten geen lampen op gemonteerd zodat je wel/niet kan zien of er een trein aankomt, suggestie?
Row (4-8-2011 om 14:28)
Hopelijk heeft de man van de Tractor niks, en gaat het een beetje goed met hem, hij zal wel geschrokken zijn, toch vraag ik me nu af wat er precies gebeurd is (Zonder te speculeren!!)
Cookie-instellingen beheren