Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Slachtoffer is 81-jarige Middelburger

Toegevoegd: 06-08-2011, 21.54 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het slachtoffer van het fatale ongeluk vanmiddag op het Molenwater in Middelburg is een 81-jarige Middelburger. Dat heeft de politie zojuist bekend gemaakt.


De man fietste rond 15.00 uur, komende vanuit de richting van het Medisch Centrum Middelburg aan de rechterkant van de weg richting de Schouwburg toen hij ten val kwam. De man kreeg eerste hulp van de ambulancedienst, maar overleed ter plekke.

In eerste instantie ging de politie er vanuit dat hij werd aangereden door een auto. Dat kwam door de eerste getuigenverklaringen. Later werd hier een nuance in aangebracht door getuigen met een andere verklaring over de valpartij. De eerste getuigen meldden dat de man werd aangereden door een blauwe auto met achter het stuur mogelijk een oudere dame.

De politie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeluk. Daaruit is tot nu toe is niet duidelijk geworden of de man door een aanrijding of door een andere oorzaak om het leven is gekomen. Meer onderzoek moet hierover uitsluitsel geven. Over het merk en type van de al dan niet betrokken auto bestaat inmiddels ook onduidelijkheid.

Aanvankelijk meldde de politie dat de vrouw reed in een blauwe Opel Corsa, maar uit gesprekken met omstanders die het ongeval hebben gezien is nu naar voren gekomen dat het ging om een kobaltblauwe metallic auto. Her merk en type zijn niet zeker. De oudere dame achter het stuur zou gekleed zijn geweest in een lichtroze shirt en dito korte broek.

De vrouw had kort geknipt grijs haar. Uit getuigenverklaringen is naar voren gekomen dat de bestuurster na het ongeval even is gestopt en daarna de plaats van het ongeval heeft verlaten zonder zich bekend te maken.

De politie is dringend op zoek naar de bestuurster van de kobaltblauwe metallic auto en verzoekt haar zich te melden op het bureau of telefonisch contact op te nemen via nummer 0900 8844. Waarschijnlijk kan zij meer vertellen over de toedracht van het ongeval.

De politie is ook nog op zoek naar getuigen die de fietser kort voor het ongeluk hebben zien rijden.

Zie ook:
- Dodelijk ongeluk in Middelburg (06-08-2011)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren