Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 17 km

Problemen door storing Schroebrug

Toegevoegd: 07-08-2011, 15.32 uur - Update: 07-08-2011, 19.19 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Zowel het weg- als het scheepvaartverkeer hebben vanmiddag flinke hinder ondervonden van een storing aan de Schroebrug in Middelburg.

De brug over het Kanaal door Walcheren bleef rond 14.10 uur hangen en wilde niet meer dicht. Door het plotselinge defect liep het wegverkeer rondom de brug vast. Omrijden via de nabij gelegen Stationsbrug kon wel, maar er ontstond een grote opstopping.


Bovendien is de verkeerssituatie ter plekke zo georganiseerd dat weggebruikers die vanaf de zijde Middelburg-Zuid komen en rijden richting centrum net na de Stationsbrug niet links af mogen slaan. Omrijden via deze route zorgde dus ook voor creatief verkeersinzicht: veel automobilisten negeerden de verkeersregels.

Rond 15.20 uur ging de Schroebrug weer dicht en kwam het verkeer langzaam weer op gang. Inmiddels stonden er echter al lange files op de Schroeweg, het Groene Woud, de Poelendaelesingel, de Kanaalweg, de Kaaien en de Blauwedijk. Ook voor de brug lagen inmiddels flink wat boten te wachten.

De oorzaak van de storing is niet bekend. De kleine fiets- voetgangersbrug naast de Schroebrug kon overigens wel worden gebruikt, zij het dat de slagbomen naar beneden bleven.

Update: Vanavond rond 19.00 uur ontstond een nieuwe storing. Deze was na ongeveer een kwartier weer verholpen. De politie adviseert de route via de N57 bij eventuele nieuwe storingen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (7-8-2011 om 18:36)
@Gerard: Er is toch een tunnel om zonder problemen aan de andere kant van Middelburg te komen?
Sjaak (7-8-2011 om 17:43)
Goede opmerking Gerard! Net een tunnel gebouwd toch met de n57!
Tim (7-8-2011 om 17:30)
Ik stond voor de brug hij was halfverwege en je hoorde grote klappen en hij bleef hangen
Mie (7-8-2011 om 17:21)
Ga je es naar de stad toe... voor te lunchen sta je vast.. grrr.... en het is nog altijd so rot geregeld met het verkeer en nog steeds belachelijk dat je nie mag afslaan na de stationsbrug... nou sorry maar soms nood breekt wetten toch?
Gerard (7-8-2011 om 16:46)
Bouw er eens een tunnel, en last van lange rijen auto's is opgelost!!!
Cookie-instellingen beheren