Weerbericht:
Meest droog en enkele opklaringen. Van het noordwesten uit regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Problemen door storing Schroebrug

Toegevoegd: 07-08-2011, 15.32 uur - Update: 07-08-2011, 19.19 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Zowel het weg- als het scheepvaartverkeer hebben vanmiddag flinke hinder ondervonden van een storing aan de Schroebrug in Middelburg.

De brug over het Kanaal door Walcheren bleef rond 14.10 uur hangen en wilde niet meer dicht. Door het plotselinge defect liep het wegverkeer rondom de brug vast. Omrijden via de nabij gelegen Stationsbrug kon wel, maar er ontstond een grote opstopping.


Bovendien is de verkeerssituatie ter plekke zo georganiseerd dat weggebruikers die vanaf de zijde Middelburg-Zuid komen en rijden richting centrum net na de Stationsbrug niet links af mogen slaan. Omrijden via deze route zorgde dus ook voor creatief verkeersinzicht: veel automobilisten negeerden de verkeersregels.

Rond 15.20 uur ging de Schroebrug weer dicht en kwam het verkeer langzaam weer op gang. Inmiddels stonden er echter al lange files op de Schroeweg, het Groene Woud, de Poelendaelesingel, de Kanaalweg, de Kaaien en de Blauwedijk. Ook voor de brug lagen inmiddels flink wat boten te wachten.

De oorzaak van de storing is niet bekend. De kleine fiets- voetgangersbrug naast de Schroebrug kon overigens wel worden gebruikt, zij het dat de slagbomen naar beneden bleven.

Update: Vanavond rond 19.00 uur ontstond een nieuwe storing. Deze was na ongeveer een kwartier weer verholpen. De politie adviseert de route via de N57 bij eventuele nieuwe storingen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joop (18-8-2011 om 12:04)
"De politie adviseert de route via de N57 bij eventuele nieuwe storingen." Goh, en hoe kom je daar dan, als je al vast staat.?!?!
Bord voor je kop en gaan (8-8-2011 om 20:23)
Mee eens, wel enorme borden dat we wel 130 mogen scheuren op de A58 wat nagenoeg geen tijdswinst oplevert, maar waarheen weet niemand. het klinkt wel typisch nederlands zo. hahaha
Bruggen wachter (8-8-2011 om 17:59)
De borden op de snelweg zijn ook helemaal niet duidelijk. heeft ook veel zin, een dure tunnel die niemand weet te vinden. middelburg graaft weer eens een put, en valt er weer zelf in omdat er een bordje bijzetten weer te duur is. stelletje onhandige incompetente stadshuis klunzen.
Mark (8-8-2011 om 13:36)
Klopt tom tom rijders kijken niet meer op de borden. toen de ws tunnel er al lang was, stonden op het ns vlissingen toeristen die met de auto naar z-vl wilden zich nog altijd af te vragen hoe ze met de auto de boot op moesten rijden.
Dom dom dom die tom haha (8-8-2011 om 12:39)
Ja renata, je hebt domme mensen en je hebt knappe mensen en iets wat daar tussenzit. die zul je altijd hebben... jammer he? heb je gekeken of al die mensen een tom tom hadden?? of hadden die mensen misschien wel nagedacht en moesten ze een heel stuk om gaan rijden wat ze niet wilden? of domheid??
Taxi (8-8-2011 om 08:19)
Mogelijkheden genoeg er is een tunnel en meerdere wegen lijden naar rome kom op niet zeuren hou je aan de regels en wees zo slim om de moeite te nemen borden te lezen als tom zegt links af slaan en je staat in de bosjes doe je dat toch ook niet? (al hoewel...)
Cookie-instellingen beheren