Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 61 km

Duiker Zierikzee gevonden

Toegevoegd: 07-08-2011, 16.11 uur - Update: 07-08-2011, 17.31 uur
De vermiste duiker bleek ongedeerd.
De vermiste duiker bleek ongedeerd.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong
ZIERIKZEE - De duiker die vanmiddag als vermist werd gemeld op de Oosterschelde bij Zierikzee is terecht.


Het gaat niet om de 55-jarige Belgische duiker die vanochtend zoek raakte bij Scherpenisse. Die wordt nog steeds vermist. De eerste melding vanaf de duikplek naast de Zeelandbrug bij Zierikzee kwam rond 16.20 uur binnen. De KNRM, de brandweer en de ambulancedienst rukten daarop uit.

Al snel kwam het bericht binnen dat de duiker zichzelf in veiligheid had weten te brengen. De duiker moest wel even door een ambulanceteam worden onderzocht, maar hij bleek ongedeerd.

Volg ook de live updates op ons officiele Twitterkanaal: Klik hier!

Zie ook:
- Zoekactie vermiste duiker grotendeels gestaakt (07-08-2011)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan-Willem (8-8-2011 om 17:44)
Het valt mij op dat het in 90 % van de gevallen Belgische duikers betreffen die betrokken zijn bij ongevallen.
Annie afgeefster (8-8-2011 om 13:25)
En brullen over de kosten, laten we het dan ook eens hebben over de rokers en drinkers onder ons, wat die de maatschappij kosten! reddingsteams zijn er nu eenmaal om vermisten op te sporen, duikers, fietsers, wandelaars,surfers,zeilers en zo nog meer, moeten we dan maar thuis blijven zitten?
Piet (8-8-2011 om 10:46)
Een dikke pluim voor iedereen die heeft helpen zoeken bij allle incidenten. Op één dag naar 4 duikers gezocht! Wordt het niet eens tijd dat de regels eens aangescherpt worden? En dus ook worden nageleefd!!! Degene nu nog vermist wordt kun je niets van zeggen. De andere 3 is gewoon nalatigheid.
Max (8-8-2011 om 09:00)
Je hoeft je geen zorgen te maken over kosten, alle duikers zijn verzekerd. bij hun federatie of DAN. Dus al die uitrukken van de hulpdiensten zullen zeker en vast vergoed worden. Bekijk ook eens de andere kant van de medaille, wat brengen deze mensen van toerisme naar Zeeland (uitgaves).
TT (7-8-2011 om 22:03)
Op zich hoeft duiken geen gevaarlijke sport te zijn, is het zelfs heel ontspannend. Maar je moet wel je hoofd erbij houden, maar dat is toch met alles zo. Deze duiker kwam gelukkig boven. Het is jammer dat de belgische duikinstructeur die onwel is geworden nog niet gevonden is. Nabestaanden Sterkte!
Bas (7-8-2011 om 20:08)
Ik ben zelf een sportduiker, het is echt verschrikkelijk dat dit keer op keer gebeurd. De grootste fout die gemaakt wordt is dat sommigen alleen gaan duiken. Als je een "buddy" hebt, kan die in geval van nood ingrijpen. De noodzakelijkheid hiervan wordt door een aantal niet begrepen.
Cookie-instellingen beheren