Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 14 km

Paarden slaan op hol in Hulst

Toegevoegd: 07-08-2011, 19.54 uur
Door: Roland de Jong
HULST - In Hulst is vandaag iemand gewond geraakt toen de paarden die een vierwielige koets trokken op hol sloegen.

Rond 16.30 uur reed de koetsier, een 54-jarige man uit Meerdonk (B), met zijn koets over de Liniedijk. De koets werd getrokken door twee Friese paarden. Deze sloegen door onbekende oorzaak op hol. De koetsier en de bijrijdster sprongen hierop zelf van de koets.


De koetsier heeft daarbij mogelijk zijn enkel gekneusd of gebroken. De paarden zijn vervolgens met de onbestuurde koets in volle galop doorgereden en een eind verder in botsing gekomen met een tegemoetkomende auto.

De 43-jarige automobilist uit Terneuzen raakte niet gewond. De auto werd volledig vernield. Eén van de paarden had een zichtbare vleeswond op de borst.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marina (21-10-2011 om 17:10)
De grootste angst van iedere menner is , het op hol slaan van je paarden. ben zelf ook menner, het kan iedereen gebeuren. daarom wens ik de koetsier en groom alle kracht om ooit nog op de wagen te gaan.
AnimalLover (23-8-2011 om 21:03)
Ik ben blij dat het bijna met iedereen toch nog goed afgelopen is, Paarden zijn en blijven vluchtdieren, ook al zijn ze nog zo betrouwbaar. Ik wens de eigenaar en zijn paard beterschap toe. @MotoRob..Er gebeuren meer ongelukken met motoren dan met paarden. Iedereen kon dit overkomen.
MotoRob (11-8-2011 om 17:50)
Een motorrijder heeft 100% controle over zijn motorfiets, een ruiter is voor 100% afhankelijk van het gedrag van zijn paard, pony, ezel..........duidelijk zo??? En daarom, GEEN DIEREN IN HET VERKEER!!!
Judy (10-8-2011 om 18:58)
Ik wil het gewonde paard, het geschrokken paard, de gewonde koetsier, de geschrokken bijrijdster en automobilist veel sterkte wensen. Aan de rechters en juryleden hier heb ik het vriendelijke verzoek om hun ongefundeerde opmerkingen achterwege te laten. Zorg eerst dat je weet waar je over spreekt!
Renata (10-8-2011 om 00:41)
Beste Cor, natuurlijk geef ik een ruiter of koetsier niet de schuld als paarden op hol slaan, dieren/paarden zijn onvoorspelbaar . Het gaat mij erom dat je dit wel moet incalculeren en dan moet proberen adequaat te handelen. Gr. Voor die ander die nog steeds niet kan lezen: eerst denk je dat ik blijkbaar nog nooit in zo'n situatie was en nu zou ik dus beweren dat het mij wel gelukt was te stoppen. Te onnozel om nog verder proberen uit te leggen. De groeten.
Vlissinger (9-8-2011 om 21:24)
En we vinden het niet normaal, maar het kan altijd gebeuren, en in openbare ruimte? strand is openbaar, bos is, wil je zeggen dat we alleen mogen rijden in de manege?rij jij dan ook niet meer met je auto of fiets aub want dat is ook levensgevaarlijk, kan ook altijd wat gebeuren!
Cookie-instellingen beheren