Weerbericht:
Wolkenvelden, in het oosten soms motregen. Morgen in het westen mistig
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 34 km

Marine zoekt ook naar duiker

Toegevoegd: 10-08-2011, 19.12 uur
Sinds vandaag zoekt ook de Marine naar de duiker. Sinds vandaag zoekt ook de Marine naar de duiker.
Sinds vandaag zoekt ook de Marine naar de duiker.
© Foto: Leendert van der Klooster
Door: Roland de Jong
SCHERPENISSE - Sinds vandaag zoeken in de Oosterschelde ook duikers van de Koninklijke Marine naar de sinds zondag vermiste 55-jarige Belgische duiker.


De zoekactie vindt plaats op verzoek van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).  Vermoedelijk is de man onwel geworden en vanaf zijn boot overboord gevallen. De zoektocht van vandaag was ook zonder resultaat.

In totaal vier marineduikers van de Defensie Duikgroep (DDG) zoeken een gebied van 500 bij 250 meter af met de Remote Environmental Monitoring System (REMUS). Deze onderwaterrobot is in staat om met hoogwaardige sonarapparatuur zelfstandig en snel de bodem in kaart te brengen. Hierdoor kan gericht gedoken worden op contacten.

De Defensie Duikgroep ondersteunt steeds vaker de civiele autoriteiten. Zowel bij het opsporen van drugs, bewijsmateriaal in een misdrijf, als bij calamiteiten. Maar ook voor de taak van havenbewaking wordt de eenheid ingezet. Zo voert de DDG standaard een preventief bommenonderzoek uit bij staatsbezoeken, evenementen en havenbezoeken van buitenlandse oorlogsschepen.

Zie ook:
- Dossier duikongevallen in Zeeland
- Nieuwe zoekactie levert niets op (08-08-2011)
- Dregteam zoekt naar vermiste duiker (08-08-2011)
- Zoekactie duiker grotendeels gestaakt (07-08-2011)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren