Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 66 km

OM eist 10 jaar cel in moordzaak

Toegevoegd: 11-08-2011, 20.10 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Tegen een 65-inwoner van Bergen op Zoom is donderdag op de zitting van de rechtbank in Middelburg een gevangenisstraf van tien jaar wegens moord geëist.


De man, die heeft bekend, wordt ervan verdacht op 28 maart zijn 64-jarige echtgenote met messteken om het leven te hebben gebracht. Daarna zou de man zichzelf ook van het leven beroven.

Na een huwelijk van bijna veertig jaar kreeg negenjaar geleden zijn echtgenote paranoïde verschijnselen, werd zij steeds achterdochtiger en verdacht zij haar man ervan dat hij overspel had gepleegd met de buurvrouw. Voor de vrouw was dat reden om van hem te willen scheiden, ondanks dat ze nog zielsveel van hem hield.

Na de zoveelste poging om met haar te praten over haar voorgenomen scheiding en het vermeende overspel, pakte de Bergenaar in de bewuste avond een mes en stak haar ermee in de rug, buik en borst. Toen zij geen teken van leven meer vertoonde, maakte hij alles schoon, stak voor haar een wierookstokje aan en legde haar op de achterbank in de auto.

Zelf nam hij slaappillen en reed naar Neeltje Jans om daar het water in te rijden. Zover kwam het niet, want de slaappillen deden hun werk en bij Kamperland reed hij tegen een hekwerk. De volgende ochtend werd hij met het levenloze lichaam van zijn echtgenote op de bijrijderstoel door voorbijgangers gevonden.

"Meneer koos ervoor om liever samen te sterven dan te scheiden", stelde officier van justitie Van der Hofstede vast. "Alleen is het niet aan meneer om over leven en dood te beslissen. Uw vrouw wilde helemáál niet dood. Ze is aan het mes geregen."

Uitspraak 25 augustus.

Zie ook:
- 20/06/2011: Pro-formazitting moord op echtgenote
- 29/03/2011: Groot onderzoek dode in auto


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuwse mevrouw (29-8-2011 om 02:24)
Over 10 jaar kan die lekker van zn ouwe dag genieten, trouwens kan die nu al doen in de bak. Tv, koelkast schijnt nog luxer te zijn dan een hotelkamer dus wat wil je nog meer.Oja elke dag wordt je bordje eten binnen geschoven geen afwas lekker lui lekker land.
Captain America (12-8-2011 om 16:37)
10 jaar? Nou nou.. dat krijg je in heel veel landen al voor een overval of iets.. Maar in NL krijg je 10 jaar voor moord. Omhoog die straffen!
Cookie-instellingen beheren