Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM schiet sportvisboot te hulp

Toegevoegd: 12-08-2011, 12.12 uur
De KNRM brengt het bootje naar Neeltje Jans.
De KNRM brengt het bootje naar Neeltje Jans.
© Foto: Hans Provoost
Door: Roland de Jong
WESTKAPELLE - De KNRM-reddingboot Uly van het station Westkapelle is vanmorgen opgeroepen voor een sportvisboot met problemen.


Rond 07.40 uur kwam de melding binnen dat de 'Innovation' met drie opvarenden een motorstoring had gekregen bij de Westgat 1 boei. De motor kon nog wel gestart worden, maar leverde niet genoeg vermogen om naar de thuishaven Neeltje Jans te varen.


De reddingboot is langszij gegaan en er is een sleepverbinding tot stand gebracht aan het sleepoog van de 3 ton zware boot. Via de Oude Roompot route is het scheepje binnengebracht en afgemeerd aan de buitensteiger bij de trailerhelling op Neeltje Jans.

De visserman was nog geen donateur van de KNRM maar wilde dit vanzelfsprekend wel worden na deze hulpverlening.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren