Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 36 km

Grote zoekactie bij Nieuwvliet

Toegevoegd: 17-08-2011, 17.20 uur
Door: Roland de Jong
NIEUWVLIET - Langs de kust bij Nieuwvliet is vanmiddag uitvoerig gezocht na de melding dat er mogelijk twee zwemmers in problemen waren gekomen.


Om 15.10 uur meldde de strandpost van Nieuwvliet (tussen Cadzand en Breskens) dat twee zwemmers tussen de 300 en 500 meter uit de kust in problemen zouden zijn. De reddingboten van de stations Cadzand en Breskens van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en een Belgische helikopter van vliegbasis Koksijde werden direct gealarmeerd.

Tevens werd het kusthulpvoertuig van KNRM-station Cadzand ingezet om te zoeken vanaf het strand. Een vaartuig van Rijkswaterstaat, politievaartuig P-41 uit Vlissingen en een aantal kleinere reddingboten van de reddingbrigades meldden zich eveneens in.

De vaartuigen werden vanaf de branding tot ca. 600 meter uit de kust opgelijnd om gezamenlijk te zoeken, terwijl de helikopter luchtsteun leverde boven het zoekgebied.  Onderzoek op strand leerde dat geen personen werden vermist en ook geen kleding of badgoed onbeheerd was aangetroffen. De reddingseenheden meldden bovendien dat regelmatig bruinvissen werden waargenomen.

Nadat het zoekgebied een aantal malen intensief was afgezocht is om 17.15 uur de zoekactie afgeblazen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
M Palmen (17-8-2011 om 20:55)
Toch weer een goede actie van onze redders!!
Arjan (17-8-2011 om 17:46)
In dit geval gelukkig een loze melding 2 zwemmers die mogelijk verdronken zijn zit niemand op te wachten
Cookie-instellingen beheren