Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Rijontzegging voor Belg na achtervolging

Toegevoegd: 19-08-2011, 21.49 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Hij had al een (Belgische) rijontzegging, maar nu komt daar nog eens een Nederlandse rijontzegging van tien maanden waarvan twee voorwaardelijk, een totale boete van 870 euro en een taakstraf van honderd uur bij. Als het aan officier van justitie W. Suijkerbujk ligt tenminste.
 
De 30-jarige Belg, die vrijdag voor het hekje van de rechtbank in Middelburg zat, werd op 26 mei van dit jaar bij Kapellebrug tot stoppen gemaand voor een routinecontrole. De man had geen rijbewijs, want dat was in België voor vijf jaar ingetrokken, hij had teveel gedronken, hij had een valse naam opgegeven en was er als een speer vandoor gegaan toen de politie hem officieel wilde aanhouden omdat hij op het blaasapparaatje de 'F' van Foute boel had gescoord.


Wat volgde was een dollemansrit waarbij snelheden van ver boven de 120 werden gereden. In België werd hij door de politie opgewacht en eindigde zijn rit. Dat hij een drankprobleem had erkende hij vlotjes, maar dat was verleden tijd, zo bezwoer hij de rechtbank.

Zijn geloof stond hem geen alcoholgebruik toe, maar bovenal had hij een strenge verloofde die hem beloofde de deur uit te gooien als hij nog maar één keer naar drank rook. De uitspraak is op 2 september.  


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren