Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie zoekt getuigen van poging beroving

Toegevoegd: 20-08-2011, 15.14 uur
Door: Manfred Berrevoets
ZIERIKZEE - De politie is op zoek naar getuigen van een poging beroving op een 78-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland.

De man fietste zaterdag rond 22.00 uur over de Lange Blokweg richting Noordgouwe. Ter hoogte van de Leverdijk zag hij een donkere auto half in de berm geparkeerd staan en stond een jongen van ca. 20 jaar midden op het fietspad.


Toen de 78-jarige man vroeg wat er loos was werd hij bedreigd en moest hij zijn geld afgeven. Het slachtoffer gaf hieraan geen gehoor en riep dreigende woorden naar zijn overvaller. Toen er ook nog een bromfietser passeerde, koos de overvaller eieren voor zijn geld en stapte achterin de auto. De auto, met voorin nog twee jongens, reed vervolgens weg.

De politie in Zierikzee is op zoek naar getuigen en dan met name naar de bromfietser. Dit is vermoedelijk een oudere man op een schakelbrommer die rond 22.00 uur over de Lange Blokweg richting Schuddebeurs reed. Op het fietspad moest hij uitwijken voor het slachtoffer en zijn belager. Ook moet hij de stilstaande auto hebben gezien. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jo (20-8-2011 om 16:12)
Tjongejonge wat een helden zeg. Een bejaarde man beroven. Dapper gereageerd meneer! Gelukkig is het goed afgelopen. Hopelijk meldt de getuige zich of heeft iemand anders een idee wie deze gasten waren in die auto. Misschien vakantiegangers in Renesse?
Cookie-instellingen beheren