Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Ernstige dierenmishandeling

Toegevoegd: 23-08-2011, 18.04 uur
Door: Roland de Jong
SINT ANNALAND - De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling van een paard op dinsdag 16 augustus in een wei aan de Oude Zeedijk in Sint Annaland.

Op de bewuste dinsdag werd tussen 04.30 en 18.30 uur een paard, dat daar in de wei liep, met een scherp voorwerp gestoken. Het dier liep hierbij een steekwond op in de buik aan de linkerzijde. Ook had het dier verschillende striemen op de huid. De wond, zo'n 10 cm diep en 4 cm breed, is door een dierenarts bekeken, behandeld en verzorgd. De verwonding was zodanig dat het longvlies net niet is geraakt en het paard zal geheel herstellen.


De eigenaar van het paard, een 54-jarige man uit de gmeente Tholen, heeft maandag bij de politie aangifte gedaan van de mishandeling. De politie zoekt mensen die iets van deze mishandeling hebben gezien of die weten wie dit heeft gedaan. Men kan zich melden bij het politiebureau in Tholen of bellen naar 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Abczeeuw (4-11-2011 om 13:36)
@Rick, hoop dat je nooit per ongeluk een confrontatie met mijn auto krijgt. Ik stap dan uit en zeg tegen je, ach het is toch maar zo een stomme man. Ten eerste is het een LEVEND wezen die BEWUST wordt mishandeld. Niet een konijn die per ongeluk wordt aangereden. En wie slecht is voor dieren.........
M. (3-11-2011 om 22:16)
Hoe ziek moet je in je hoofd zijn om zomaar zonder aanleiding een dier te mishandelen? en dat loopt dan los rond..krijg ik de rillingen van..
Els le Duc. (3-11-2011 om 18:38)
Wat een afschuwelijk bericht. Wie doet nou zoiets. Ik hoop dat zij/hij gepakt wordt en behoorlijk gestraft wordt. Ik vind wel dat er een aantal behoorlijk gestoorde reacties zijn gegeven.Jammer!
Terneuzen (26-8-2011 om 00:56)
Vind jij rick een hond die zwaar mishandeld word ook normaal, want als jij dit normaal vind, dan zou ik ff een afspraak bij de dokter maken, want dan is er duidelijk iets mis met je. Ik ga ervan uit dat jij dit wel zielig vind,waarom is een hond wel zielig en een paard niet
Kush (25-8-2011 om 13:47)
Thanks @ [email protected] ik eet bijna geen vlees en drink geen melk..Want dat is ook dierenmishandeling..en C damgage eet jij vlees?Grote kans dat jij op een of andere manier ook dier onvriendelijk ben..zit je wel is in een auto of bus? Zoals al gezegd, kan beter boos zijn op de politiek..Peace!
Vlissinger (25-8-2011 om 10:35)
@ rick: het is maar een paard????? Als jij neergestoken word, dan zal ik ook zeggen: het is maar een man!
Cookie-instellingen beheren