Weerbericht:
Op veel plaatsen mist of bewolking, overdag geleidelijk zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Flinke brand in pand Middelburg

Toegevoegd: 25-08-2011, 07.53 uur - Update: 25-08-2011, 14.11 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een flinke brand heeft vanochtend in Middelburg grote schade toegebracht aan Restaurantje Nummer 7 en de bovengelegen woning.


De brand in het pand aan de Rotterdamsekaai, vlakbij de Dam, werd rond 06.55 uur opgemerkt. Direct werden een tankautospuit en een ladderwagen met spoed ter plekke gestuurd. Na vijf minuten werd het sein 'middelbrand'  gegeven en rukte nog een twee bluswagen uit. Ook ging met spoed een ambulance ter plekke.

Het restaurant is gevestigd in een monumentaal pand uit de 18e eeuw. Toen de brand uitbrak waren er geen mensen in het pand aanwezig. De toegesnelde politie heeft de 91-jarige mannelijke bewoner van het naastgelegen pand uit bed gehaald.

De agenten hebben de deur van de woning ingetrapt en zijn naar binnengegaan. Daar troffen ze de bejaarde, slechthorende bewoner aan in zijn bed. Het huis stond volgens de politie toen al vol met rook. Het ambulanceteam heeft de man onderzocht. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis.

De brandweer gaf rond 07.20 uur het sein 'brand meester'. In de tussentijd had de brand echter flink wat schade aangericht. Bovendien heeft de vrijgekomen rook ook de nodige schade veroorzaakt. Een onderzoek door een verzekeringsexpert zal een exact schadebedrag moeten uitwijzen.

De brandweer heeft het pand uitgebreid geventileerd. In de naastgelegen woning is gecontroleerd of er geen doorslag had plaatsgevonden. Ook deze woning is door de spuitgasten geventileerd. Of deze woning ook schade heeft opgelopen is niet bekend.

De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rwevehe (26-8-2011 om 10:48)
Alle lof voor het politieoptreden !!
Renata (25-8-2011 om 22:13)
Zijn er nu ook nog mensen die kritiek op de politie hebben omdat ze de deur hebben ingetrapt bij de oude buurman??? Dacht het niet he. Goed gedaan mannen!
Helden (25-8-2011 om 15:26)
Politie red man van in de 90 jaar uit woning vol rook, naast nummertje 7 geweldig,
Lindie Hooimeijer (25-8-2011 om 13:04)
Wat vreselijk voor jullie! Ik hoop met jullie mee dat het uiteindelijk weer goed komt. Sterkte! Groetjes Lindie en Diederik
Pouw (25-8-2011 om 12:35)
Ik hoop voor de eigenaren dat de schade meevalt en dat ze snel weer eters kunnen ontvangen
Janneke (25-8-2011 om 09:24)
Wat ontzettend sneu voor de eigenaren!! Veel sterkte,Het zal ws wel even duren voor jullie weer open kunnen.
Cookie-instellingen beheren