Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
91 files van totaal 372 km

Overval Rilland opgelost

Toegevoegd: 25-08-2011, 14.00 uur
Door: Roland de Jong
RILLAND - De politie vermoedt de overval op een 45-jarige man op de homo-ontmoetingsplaats in Rilland te hebben opgelost.

De overval werd op 30 mei gepleegd. De twee verdachten werden begin juli al aangehouden. Politie en Justitie kunnen nu pas melding maken van het oplossen van deze zaak, omdat het onderzoek niet eerder was afgerond. De verdachten zijn twee mannen van 30 en 36 jaar oud uit Bergen op Zoom. Zij zitten ook vast voor enkele andere overvallen.


Politie Midden en West-Brabant hield de twee op dinsdag 5 juli aan voor hun betrokkenheid bij twee gewapende overvallen op bedrijven. Eind mei werd een bedrijf in Bergen op Zoom overvallen en begin juni werd een bedrijf in Halsteren het slachtoffer. Uit onderzoek bleek dat de mannen mogelijk ook in aanmerking kwamen voor de overval in Rilland. Hierop is contact gelegd met Politie Zeeland, die het dossier heeft overgedragen.

Tijdens de overval op 30 mei in Rilland werd het slachtoffer op de homo-ontmoetingsplaats bedreigd met een pistool. De man werd mishandeld en beroofd door twee negroïde mannen. Tijdens een worsteling werd getracht de man te wurgen en hij werd deels ontkleed. De twee daders namen onder meer een portemonnee, een telefoon en de autosleutels van het slachtoffer mee.

Naar aanleiding van een oproep in de media meldden zich enkele getuigen. Ze leverden zeer waardevolle informatie aan, onder meer over het voertuig. Deze informatie droeg bij tot het oplossen van deze zaak. De verdachten zitten nog vast.

Zie ook:
- Brute overval homo-ontmoetingsplaats (31-05-2011)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (26-8-2011 om 08:28)
Hulde aan de mensen die baan bezoeken en toch hebben durven praten tegenover de politie! goed dat de mannen gepakt zijn.
Gizmo (25-8-2011 om 19:44)
Hupsakee, TBS! Deze twee opsluiten en niet meer vrijlaten voor ze er zelf ook achter zijn dat ze gewoon latent homo zijn, uit de kast zijn gekomen en zich ervan bewust zijn dat het Bonnie & Clyde verhaal sterk geromantiseerd is.
Cookie-instellingen beheren