Weerbericht:
Enkele buien, geleidelijk droog en zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Beknelling bij ongeluk tractor

Toegevoegd: 25-08-2011, 21.14 uur - Update: 26-08-2011, 17.35 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - In Terneuzen heeft een man vanavond enige tijd bekneld gezeten onder de aanhanger van een gekantelde tractor.

De tractor belandde door nog onbekende oorzaak rond 19.55 uur op zijn kant op de Informaticastraat. De man raakte bekneld en diverse brandweerwagens moesten ter plekke komen om hem te bevrijden. De twee toegesnelde ambulanceteams kregen assistentie van het team van de traumahelikopter uit Rotterdam.


Volgens de politie kwam de 18-jarige bestuurder van de tractor met oplegger uit Terneuzen vanaf de rotonde Haarmanweg. Hij reed de Informaticastraat op, komende uit de richting van de N61. Door onbekende oorzaak raakte een band van de tractor de stoep en kantelde het gevaarte. Hierbij viel de bestuurder van de tractor door het dakluik naar buiten waarna de aanhanger (van ongeveer 7 ton) op zijn been belandde.

Na een uur kon de man worden bevrijd. Hierna is hij nog enige tijd gestabiliseerd. De man is in eerste instantie met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Terneuzen, waar ook de traumahelikopter landde. Hierna is hij overgebracht naar het ziekenhuis in Gent (B).

Over de exacte aard van de verwondingen van de zwaargewonde man is niets bekend, maar duidelijk is wel dat hij beenletsel had opgelopen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wij.. (29-8-2011 om 11:41)
Heeel veel sterkte!!!
Henk van der Eijk (27-8-2011 om 18:47)
Ik ben de vader van jpngen die de traktor bestuurde. Ik wil alle hulpdiensten heel hartelijk bedanken voor de fantastische manier waarop ze martin uit zijn benauwde situatie hebben gehaald. Martin ligt nog op de IC in Gent en er is vooruitgang in zijn situatie.
Pieter (26-8-2011 om 20:05)
Waarschijnlijk heeft deze bestuurder wel iets hard de bocht genomen ja. Maar zoals je zelf ziet op de foto was deze kar totaal niet geladen. En ik weet niet of u het verschil weet tussen een formule 1 auto en een tractor??? Een tractor rijdt ongeveer 50 en een formule 1 auto in de 300.
Tornado (26-8-2011 om 19:22)
Beterschap gewenst aan de bestuurder!
Spikkeltje (26-8-2011 om 18:21)
@ger Hoeveel tonnen zitten er in de dumper? sterkte voor de bestuurder
Jessica (26-8-2011 om 17:40)
Waarom wordt er altijd weer vanuit gegaan dat de schuld bij de bestuurder ligt... Hopelijk komt het met deze jongen goed.
Cookie-instellingen beheren