Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in de middag en avond kans op een onweersbui
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrouw vermoord in woning Breskens

Toegevoegd: 27-08-2011, 12.08 uur - Update: 27-08-2011, 18.34 uur
Door: Manfred Berrevoets
BRESKENS - Zaterdagmorgen om 10.30 uur heeft de politie in een woning aan de Banckertlaan in Breskens het levenloze lichaam aangetroffen van de 35-jarige bewoonster. De vermoedelijke dader is aangehouden.
 
De vrouw is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gebracht in de woning. De politie is door een familielid in kennis gesteld van het drama. De verdachte heeft een relatie gehad met het slachtoffer. Hij is 47 jaar oud en had met de vermoorde vrouw twee kinderen; een jongen (6), Wilco, en een meisje: Anouk (3).


Hij heeft zelf de twee kinderen, die ten tijde van het drama in de woning aanwezig waren naar een familielid gebracht zodat ze in veiligheid waren. Hij is daarna vertrokken en heeft zich enige tijd later op een politiebureau in Rijswijk gemeld. Toen de politie na de melding ter plekke kwam, was de vrouw al overleden. Het opgeroepen ambulanceteam kon niets meer voor haar doen.

De technische recherche is inmiddels ter plekke een groot onderzoek gestart. Volgens politiewoordvoerder Alwin Don wordt er van buiten naar binnen gewerkt. Buiten zijn foto's gemaakt. Ook is de auto van het slachtoffer, een zwarte Opel, veilig gesteld. Bergingsbedrijf Kuzee heeft het voertuig meegenomen zodat deze later nog onderzocht kan worden door de recherche.

Het onderzoek ter plekke wordt gecoordineerd vanuit een commandobak van de brandweer. Ook is inmiddels een aanhangwagen van de technische recherche ter plekke gebracht waarin overlegd kan worden.

De politie gaat de verdachte vandaag overbrengen naar Zeeland. Hij zal dan door Zeeuwse rechercheurs verder gehoord worden.

Zie ook:
- Dossier 'Moord en doodslag in Zeeland'
- 'Problemen gezin waren bekend' (27-08-2011)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
J P (28-8-2011 om 11:34)
Niet te geloven dat er weer eens niks gedaan word. Ik ken het. Maak je melding van huiselijk geweld, dan vragen ze jou op potsierlijke wijze, of er al slachtoffers zijn gevallen. En., met véél moeite komt de politie dan even langs. Net zo met jeugdzorg! Deugd niks van alle zogenaamde hulpinstanties!
QuasiMoto (28-8-2011 om 11:30)
Het zoveelste bewijs van een falende overheid, resultaat van een misplaatst politiek correcte overlegcultuur en oeverloos Nederlands gepolder. Uit dit soort gevallen blijkt weer eens de afstand tussen de theorie van bestuurders en hulpverleners en de harde realiteit van de straat. Schande!
Marga (28-8-2011 om 09:12)
De Poitie staat hier ook machteloos tegen over hoor. Misschien was blijf van mijn lijf even de enige goede bescherming geweest maar ook daar kan je niet eeuwig blijven. Als zo'n idioot je dood wil maken wacht hij gewoon zijn kans af en dat is dan ook helaas gebeurd. Het is gewoon afschuwelijk.
Anoniem (28-8-2011 om 07:05)
Het lijkt mij niet terecht dat de politie hier elke keer de boeman is. Natuurlijk had het beter geweest als deze man opgepakt pas, maar het is ondoenlijk voor de politie om alle NL (= honderdduizenden?) huishoudens / exen waar tegenwoordig moeilijkheden / scheidingen mee zijn in de gaten te houden.
Willi (28-8-2011 om 06:32)
Wie doet dit soort dingen het is super zielig
Marjo (28-8-2011 om 02:23)
Gezin bekend,problemen bekend,Moeder dood. Waar waren de hulpverleners!! Wanneer gaat de bel luiden !! Als het te laat is !! Tja Mevrouw,Meneer er moet eerst iets gebeuren voor dat wij kunnen ingrijpen. Misschien sneller ingrijpen?? had de Moeder misschien nog geleeft !!