Weerbericht:
Zonnig en droog nazomerweer
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 15 km

Vrouw vermoord in woning Breskens

Toegevoegd: 27-08-2011, 12.08 uur - Update: 27-08-2011, 18.34 uur
Door: Manfred Berrevoets
BRESKENS - Zaterdagmorgen om 10.30 uur heeft de politie in een woning aan de Banckertlaan in Breskens het levenloze lichaam aangetroffen van de 35-jarige bewoonster. De vermoedelijke dader is aangehouden.
 
De vrouw is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gebracht in de woning. De politie is door een familielid in kennis gesteld van het drama. De verdachte heeft een relatie gehad met het slachtoffer. Hij is 47 jaar oud en had met de vermoorde vrouw twee kinderen; een jongen (6), Wilco, en een meisje: Anouk (3).


Hij heeft zelf de twee kinderen, die ten tijde van het drama in de woning aanwezig waren naar een familielid gebracht zodat ze in veiligheid waren. Hij is daarna vertrokken en heeft zich enige tijd later op een politiebureau in Rijswijk gemeld. Toen de politie na de melding ter plekke kwam, was de vrouw al overleden. Het opgeroepen ambulanceteam kon niets meer voor haar doen.

De technische recherche is inmiddels ter plekke een groot onderzoek gestart. Volgens politiewoordvoerder Alwin Don wordt er van buiten naar binnen gewerkt. Buiten zijn foto's gemaakt. Ook is de auto van het slachtoffer, een zwarte Opel, veilig gesteld. Bergingsbedrijf Kuzee heeft het voertuig meegenomen zodat deze later nog onderzocht kan worden door de recherche.

Het onderzoek ter plekke wordt gecoordineerd vanuit een commandobak van de brandweer. Ook is inmiddels een aanhangwagen van de technische recherche ter plekke gebracht waarin overlegd kan worden.

De politie gaat de verdachte vandaag overbrengen naar Zeeland. Hij zal dan door Zeeuwse rechercheurs verder gehoord worden.

Zie ook:
- Dossier 'Moord en doodslag in Zeeland'
- 'Problemen gezin waren bekend' (27-08-2011)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Stefan (27-8-2011 om 23:57)
Ik heb het 2 jaar geleden ook meegemaakt . Sterkte voor wilco en anouk en hopen dat ze het verder goed maken. En waarom heeft de politie niet eerder ingegrepen waaarom???
Remco (27-8-2011 om 23:34)
Triest dat dit moet gebeuren @Morel, wat zou de politie moeten doen dan, iemand opsluiten en nooit meer loslaten na huiselijk geweld?? geloof maar dat ze dat vast zouden willen waar het niet dat POLITIEK zorgt voor wetten waar je niets mee kunt. De fout ligt in DENHAAG dank u wel minister president
Mama van e (27-8-2011 om 23:22)
Bianca rust zacht! Heel veel kaarsjes voor Wilco en Anouk en familie uiteraard... Dat dit heeft kunnen gebeuren zeg,
Miranda den dekker (27-8-2011 om 22:27)
ik wens de familie heel veel sterkte toe, hier zijn gewoon geen woorden voor
Mijedeja (27-8-2011 om 21:43)
Ik zit nog steeds met kippevel, jeetje wat erg, bianca rust zacht, ik zal je nooit vergeten...... heel veel sterkte voor de nabestaande, ik hoop dat de kindertjes dit ooit kunnen verwerken, een plaats kunnen geven, wat een wereld ........
Morel (27-8-2011 om 20:34)
Het ergste vind ik nog dat de politie wist dat die man niet goed in zijn hoofd was en dat er al het een en ander gaande was en dat ze daar niks aan hebben gedaan!!!! Ik wens de nabestaande en de kindjes heel veel sterkte toe en ik hoop dat de kindjes dit op latere leeftijd goed kunnen verwerken.