Weerbericht:
Perioden met zon, woensdag zomers warm
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Vrouw vermoord in woning Breskens

Toegevoegd: 27-08-2011, 12.08 uur - Update: 27-08-2011, 18.34 uur
Door: Manfred Berrevoets
BRESKENS - Zaterdagmorgen om 10.30 uur heeft de politie in een woning aan de Banckertlaan in Breskens het levenloze lichaam aangetroffen van de 35-jarige bewoonster. De vermoedelijke dader is aangehouden.
 
De vrouw is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gebracht in de woning. De politie is door een familielid in kennis gesteld van het drama. De verdachte heeft een relatie gehad met het slachtoffer. Hij is 47 jaar oud en had met de vermoorde vrouw twee kinderen; een jongen (6), Wilco, en een meisje: Anouk (3).

Hij heeft zelf de twee kinderen, die ten tijde van het drama in de woning aanwezig waren naar een familielid gebracht zodat ze in veiligheid waren. Hij is daarna vertrokken en heeft zich enige tijd later op een politiebureau in Rijswijk gemeld. Toen de politie na de melding ter plekke kwam, was de vrouw al overleden. Het opgeroepen ambulanceteam kon niets meer voor haar doen.

De technische recherche is inmiddels ter plekke een groot onderzoek gestart. Volgens politiewoordvoerder Alwin Don wordt er van buiten naar binnen gewerkt. Buiten zijn foto's gemaakt. Ook is de auto van het slachtoffer, een zwarte Opel, veilig gesteld. Bergingsbedrijf Kuzee heeft het voertuig meegenomen zodat deze later nog onderzocht kan worden door de recherche.

Het onderzoek ter plekke wordt gecoordineerd vanuit een commandobak van de brandweer. Ook is inmiddels een aanhangwagen van de technische recherche ter plekke gebracht waarin overlegd kan worden.

De politie gaat de verdachte vandaag overbrengen naar Zeeland. Hij zal dan door Zeeuwse rechercheurs verder gehoord worden.

Zie ook:
- Dossier 'Moord en doodslag in Zeeland'
- 'Problemen gezin waren bekend' (27-08-2011)

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dotje79 (27-8-2011 om 20:22)
Heel veel sterkte aan de nabestaande maar vooral aan de 2 kleine moppies die dit zware verlies moeten dragen snap niet dat dit kan in een land als nederland weet dat politie en justitie niets doen in zulke situatie's echt schandalig hoeveel levens moet het nog meer kosten voor ze iets doen
Zoetje (27-8-2011 om 20:18)
Onwerkelijk maar toch waar bianca we zullen je missen! Ik wens de nabestaande heel veel sterkte toe en de kinderen ook heel veel sterkte ik hoop dat ze goed opgevangen worden door de familie. wilco en anouk we denken aan jullie
Mijedeja (27-8-2011 om 20:14)
Rust zacht bianca, jeetje wat erg, ik ben er helemaal verslagen van waarom waarom je kindjes, waar je zo dol op was, ik zie je nog zo staan aan school, ik zag wel dat je zo getekend zag, maar wist toen niet waarom. maar ik snap het nu wel, wat zul je bang zijn geweest al een hele tijd lang.
Hulpverlening (27-8-2011 om 19:51)
Waar is dit begonnen en waar is de hulp van de hulpverlening. Die hadden die vrouw en kinderen beter moeten beschermen. Er zijn zoveel gevallen die op het randje zijn, waar zoveel signalen zijn. Wat zegt off v justitie als iem bang is voor zoiets: mevrouwtje dat is toch nog niet gebeurd............
Zeeuwsmeisje (27-8-2011 om 18:30)
Wat erg dit.... Het eerste wat door mn hoofd ging was: mama is dood, en papa heeft dat op z'n geweten. Heel veel sterkte voor alle nabestaanden, maar in het bijzonder de twee jonge kindjes.... Hoop dat ze goed opgevangen worden.
Sientje (27-8-2011 om 18:25)
Wat verschrikkelijk ik wil familie,de kindjes wlilco en anouk veel sterkte wensen en de buren ik weet wat het is omdit van zo dicht bij mee te maken heb het 15 jaar geleden ook eens megemaakt verschrikkelijk