Weerbericht:
Enkele buien, geleidelijk droog en zonnige perioden
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 25 km

Vrouw vermoord in woning Breskens

Toegevoegd: 27-08-2011, 12.08 uur - Update: 27-08-2011, 18.34 uur
Door: Manfred Berrevoets
BRESKENS - Zaterdagmorgen om 10.30 uur heeft de politie in een woning aan de Banckertlaan in Breskens het levenloze lichaam aangetroffen van de 35-jarige bewoonster. De vermoedelijke dader is aangehouden.
 
De vrouw is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gebracht in de woning. De politie is door een familielid in kennis gesteld van het drama. De verdachte heeft een relatie gehad met het slachtoffer. Hij is 47 jaar oud en had met de vermoorde vrouw twee kinderen; een jongen (6), Wilco, en een meisje: Anouk (3).


Hij heeft zelf de twee kinderen, die ten tijde van het drama in de woning aanwezig waren naar een familielid gebracht zodat ze in veiligheid waren. Hij is daarna vertrokken en heeft zich enige tijd later op een politiebureau in Rijswijk gemeld. Toen de politie na de melding ter plekke kwam, was de vrouw al overleden. Het opgeroepen ambulanceteam kon niets meer voor haar doen.

De technische recherche is inmiddels ter plekke een groot onderzoek gestart. Volgens politiewoordvoerder Alwin Don wordt er van buiten naar binnen gewerkt. Buiten zijn foto's gemaakt. Ook is de auto van het slachtoffer, een zwarte Opel, veilig gesteld. Bergingsbedrijf Kuzee heeft het voertuig meegenomen zodat deze later nog onderzocht kan worden door de recherche.

Het onderzoek ter plekke wordt gecoordineerd vanuit een commandobak van de brandweer. Ook is inmiddels een aanhangwagen van de technische recherche ter plekke gebracht waarin overlegd kan worden.

De politie gaat de verdachte vandaag overbrengen naar Zeeland. Hij zal dan door Zeeuwse rechercheurs verder gehoord worden.

Zie ook:
- Dossier 'Moord en doodslag in Zeeland'
- 'Problemen gezin waren bekend' (27-08-2011)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
J (30-8-2011 om 11:31)
Dat is waar wat je zegt neighbour, de meeste weten niet hoe het in elkaar zat ( ik ook niet ), mensen staan helaas te vaak klaar met hun meningen terwijl ze niet het fijne er van weten. Dan krijg je deze discussies, het is alleen zo jammer dat het niet op een andere is opgelost
Neighbour (29-8-2011 om 10:35)
Waarom alle kritiek op politie en justitie? Willem woonde, ondanks wat er in het verleden was gebeurd, gewoon weer bij het gezin. Dat was de keuze van Bianca en Willem samen. De politie kan dan niets meer doen. Ondanks eerder geweld had niemand dit zien aankomen! Zwijg als je niet weet hoe het zit!
M (28-8-2011 om 22:54)
Nergens staat te lezen dat het straatverbod al weer ingetrokken was en de vader/dader gewoon weer in huis woonde. Dan kan je als hulpverlener niets doen als de situatie weer uit de hand loopt. Foute keus geweest de man weer toe te laten aangezien er in het verleden al genoeg gebeurd was.
Aptilia (28-8-2011 om 20:23)
Heel veel sterkte voor de nabestaande hopen dat ze dit kunnen verwerken en dat de dader lang mag zitten voor zijn daden
Veronique (28-8-2011 om 18:44)
Rust Zacht lieve Bianca, We zullen je allemaal erg missen en ik ben mn maatje kwijt. Heel veel sterkte voor de familie en nabestaande. We denken aan jullie en vooral aan de kinderen.
@morel (28-8-2011 om 12:47)
Wat kan de politie doen ? Zij kennen zo'n iemand aanhouden en dan zegt justitie dat ie weer naar huis mag !! Dus wat had de politie moeten doen volgens jou ? Sterkte voor de nabestaande
Cookie-instellingen beheren