Weerbericht:
Vandaag enkele buien, komende nacht mist
Verkeersinformatie:
59 files van totaal 236 km

Schip vastgelopen Stavenisse

Toegevoegd: 30-08-2011, 11.56 uur
Door: Roland de Jong
STAVENISSE - Bij Stavenisse is vanochtend een schip vastgelopen. Een eerste bergingspoging is mislukt.


De 110 meter lange binnenvaarttanker liep rond acht uur vanochtend aan de grond. Een sleepbedrijf heeft geprobeerd de tanker los te trekken, maar die poging is mislukt. De bemanning van het schip bleef ongedeerd.

Het schip is geladen met 25 ton koolwaterstof. Er is geen gevaar voor de omgeving en de scheepvaart. De tanker ligt buiten de vaargeul dus het scheepvaartverkeer heeft ook geen hinder van de stranding.

Aan het einde van de middag wordt een nieuwe poging gedaan het schip los te trekken. Dat gebeurt bij opkomend tij.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hennie (30-8-2011 om 21:00)
Koolwaterstof? Zeg dan gewoon vloeistof (daar zijn tankers voor) of zeg zoals het is Benzeen! Verder geen probleem hoor! Het is net zo helder als drinkwater en geeft geen straling. Dus volledig ongevaarlijk?????????????
Cookie-instellingen beheren