Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Rijkswaterstaat gaat knelpunten N59 onderzoeken

Toegevoegd: 23-02-2006, 10.00 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
ZIERIKZEE - Rijkswaterstaat start april dit jaar met een studie naar de knelpunten van de N59 en de mogelijkheden die op te lossen. Voor het onderzoek is een bedrag van 100.000 euro vrijgemaakt. Het is de bedoeling dat in 2007 het eindrapport verschijnt.


Wethouder verkeer en vervoer van de gemeente Schouwen-Duiveland W. Renden is in zijn nopjes met de toezegging van Rijkswaterstaat om snel met het onderzoek te beginnen. ,,Het gaat veel sneller dan ik gedacht had“, aldus de wethouder. ,,En we zijn ook heel blij dat het hele tracé onder de loep wordt genomen.“

De gemeente heeft bij het onlangs gehouden periodiek overleg met Rijkswaterstaat haar wensen voor wat betreft de N59 nog eens duidelijk op tafel gelegd. Renden: ,,Rond Zierikzee stropt het verkeer nogal eens op bij de verkeerslichten en de rotonde. Bij Sirjansland en Oosterland is sprake van onveilige kruisingen. Het is daar vooral erg onoverzichtelijk en Rijkswaterstaat gaat kijken hoe dat probleem aangepakt kan worden. Ook naar de Kraaijensteinweg wordt gekeken. Wat ons betreft heeft de aanpak van de Kraaijensteinweg en de kruisingen bij Oosterland en Sirjansland prioriteit.“

Ander tracé
Eventueel verleggen van het tracé van de N59 op Schouwen-Duiveland tusen Zierikzee en Renesse komt eveneens aan de orde. De weg loopt nu deels door de nieuwe natuur van Plan Tureluur en de vraag is of dat tot in lengte van jaren zo moet blijven.

Verder worden de verkeerslichten bij Den Bommel en de verkeersafwikkeling bij het Hellegatsplein in de studie betrokken. Hoofd afdeling verkeer van Rijkswaterstaat Zeeland M. Ideler geeft aan dat voor het onderzoek een jaar uitgetrokken wordt. Het is de bedoeling dat alle groeperingen die belang hebben bij de N59 betrokken worden bij het onderzoek. Rijkswaterstaat gaat hen benaderen. Om het onderzoek in goede banen te leiden heeft Rijkswaterstaat inmiddels twee projecteleiders aangesteld en het is de bedoeling dat zowel een projectgroep als een klankbordgroep in het leven geroepen wordt. Het nieuwe onderzoek staat geheel los van het in juli vorig jaar aangekondigde onderzoek naar de wenselijkheid van verdubbeling van de N59 tussen Bruinisse en het Hellegatsplein.

Bereikbaarheid
Een al dan niet gedeeltelijke verdubbeling staat al jaren hoog op het verlanglijstje van de Schouwen-Duivelandse ondernemers, die hopen dat daarmee de bereikbaarheid van het eiland sterk verbeterd wordt. Momenteel moeten zij met lede ogen aanzien hoe de route naar Rotterdam dichtslibt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren