Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 18 km

Overlast en gevaar bij wegwerk

Toegevoegd: 23-02-2006, 10.04 uur
Door:
VLISSINGEN - Het regent verkeersovertredingen op de splitsing van de President Roose- veltlaan/Nieuwe Vlissingseweg én een eindje verderop bij de tijdelijke doorgang over de Gildeweg naar het Miro-parkeerterrein. De maatregelen die de gemeente Vlissingen heeft getroffen om het verkeer om te leiden, zijn onduidelijk. In twee dagen tijd worden niet alleen regels met voeten getreden, maar zijn er ook twee ongelukken gebeurd. „We moeten de aanwijzingen voor de gewijzigde verkeerssituaties nog verbeteren“, zegt J. Risseeuw van de gemeente Vlissingen. „Maar ook moeten de weggebruikers nog wennen aan de situatie.“


Automobilisten schudden hun hoofd en doen hun armen omhoog. Ze weten het niet meer. De gemeente werkt aan ’de kluif’ (twee halve rotondes in de vorm van een kluif), zoals ze de reconstructie van de President Rooseveltlaan noemt. „Maar vanochtend zat hier nog een auto bovenop de wegafzetting“, zegt een jongen van de autowasserette. „De mensen schrikken omdat verkeer van alle kanten kan komen.“

Op de President Rooseveltlaan, vlakbij de Nieuwe Vlissingseweg, is een weghelft afgesloten. Daar wordt het asfalt weggehaald. Op de andere weghelft komt verkeer elkaar tegen. Maar niet alle weggebruikers kiezen voor de goede weghelft en rijden dan tegen het verkeer in. In vijf minuten tijd zorgden twee spookrijders voor gevaarlijke situaties.

Het bedrijventerrein Baskensburg en de winkels zijn bereikbaar tijdens de wegwerkzaamheden. „Maar vraag niet hoe“, moppert een automobilist.

Automobilisten buigen af vanaf de President Rooseveltlaan naar de ventweg, de Gildeweg. Maar omdat ze de situatie niet goed overzien, zijn ze te laat en rijden niet over de weg, maar over het fietspad naar het bedrijventerrein.

Een scooterrijdster schrikt als ze auto’s de Gildeweg in ziet slaan en kiest ervoor om snel over te steken. Ze ziet over het hoofd dat auto’s vanaf de Nieuwe Vlissingseweg de President Rooseveltlaan indraaien.

Een fietser ziet het gebeuren en kiest eieren voor zijn geld. Hij rijdt voorlangs over de parkeerplaats van de Citroëngarage.

Volgens Risseeuw zijn de verkeersmaatregelen door de hulpdiensten en wegbeheerder, de provincie Zeeland, beoordeeld en voldoende bevonden.

Hij zegt dat er een ’attentiewagen’ wordt geplaatst op de Nieuwe Vlissingseweg, zodat automobilisten vroeger moeten voorsorteren om rechtsaf te slaan naar het parkeerterrein. Ook zullen er meer wegafscheidingen worden geplaatst.

De gemeente verzekert dat er extra waarschuwingsborden worden neergezet, onder andere bij de beide afritten van de Sloeweg, bij de aansluiting op de Nieuwe Vlissingseweg.

Ook worden de gewijzigde verkeerssituaties tegen het licht gehouden. „Automobilisten houden zich niet aan de verkeersregels“, zegt Risseeuw. Ze zijn gewend om op de Nieuwe Vlissingseweg 70, 80 kilometer per uur te rijden. „Er mag nu maar 50 kilometer per uur worden gereden. Als ze zich daar aan houden, wordt het er ook al veiliger op.“

De gemeente verwacht dat de opknapbeurt van de President Rooseveltlaan vanaf de Nieuwe Vlissingseweg tot aan het Baskensburgplein begin juni voltooid is.

De gemeente wil de President Rooseveltlaan en enkele kruispunten een stuk veiliger maken, omdat er veel ongelukken gebeuren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren