Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man rijdt met brommerrijbewijs in auto

Toegevoegd: 03-09-2011, 14.19 uur
Door: Manfred Berrevoets
TERNEUZEN - Agenten van de Zeeuwse politie zagen in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Grenulaan in Terneuzen een personenauto rijden. Zij gaven de bestuurder een stopteken en controleerden hem.

De 34-jarige man uit Terneuzen moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij gedronken had. De man verklaarde dat zijn rijbewijs thuis lag. De man is meegegaan naar het politiebureau waar hij een ademanalysetest heeft gedaan. Hieruit bleek dat hij 300 ug/l blies. Dat is genoeg voor een rijverbod, maar nog niet genoeg om zijn rijbewijs in te nemen.


Toen de agenten de rijbewijsgegevens van de man opvroegen, bleek dat hij alleen een brommerrijbewijs had. Hij krijgt een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en voor het rijden onder invloed.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissingen (4-9-2011 om 15:41)
Het moet niet gekker worden, ik wist dat ze zonder rijbewijs reede Maar niewu ook al rijde met een bromfiets rijbewijs. Ik zou zelf zijn bromfiets rijbewijs in neem. laat hem maar eens goet na denk. Wat voor leed die aan richt bij een aanrijding. Gr Vlissingen
Zeeuwse mevrouw (3-9-2011 om 19:40)
De man kon het proberen natuurlijk haha. Maar wat gebeurd er nu vervolgens als je rijd zonder rijbewijs? Sommige mensen leren het toch nooit. Ze zouden het voertuig in beslag moeten nemen klaar.
Marco (3-9-2011 om 15:48)
Hij dacht waarschijnlijk : "m'n b-rijbewijs kunnen ze in ieder geval niet afpakken"
Cookie-instellingen beheren