Weerbericht:
Enkele buien, geleidelijk droog en zonnige perioden
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 33 km

Kinderen leren over remweg auto's

Toegevoegd: 06-09-2011, 11.55 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Op de Markt in Middelburg krijgen basisscholieren vandaag uitleg over de remweg die een auto heeft bij een noodstop. Het doel is weggebruikers en (toekomstige) automobilisten bewust te maken van de risico`s van te hard rijden in 30-kilometerzones.

Verdeeld in drie groepen kunnen de leerlingen van groep 8 van de basisscholen zien hoe lang een auto nodig heeft om tot stilstand te komen bij een snelheid van 30 kilometer per uur en 50 kilometer per uur.


Aanleiding is de uitkomst van een onderzoek van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). Hieruit bleek dat het aantal verkeersslachtoffers met 70% is gedaald op plaatsen waar een 30 kilometerzone is ingevoerd.

Al zes jaar worden in samenwerking met Politie Zeeland; Veilig Verkeer Nederland en basisscholen staandehoudacties georganiseerd in Middelburg. Naast handhaving van de politie is de staandehoudactie een communicatiecampagne om bestuurders er op attent te maken dat het veel veiliger is om 30 kilometer per uur te rijden in woonwijken.

De belangrijkste reden waarom 30 kilometer per uur rijden veiliger is, heeft te maken met de remweg. De remweg is bij 30 kilometer per uur gemiddeld 13 meter en bij 50 kilometer per uur gemiddeld 28 meter.

De remwegtest van vandaag werd bijgewoond door leerlingen van de Lonneboot, Acaciahof, Cederhof, Leeuwenburch, Uilenburch, Petrus Immensschool, 't Vierschip en de Vrije School Zeeland. De demonstraties werden uitgevoerd door rijschool Rinie Vaane.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Verkeersouder (7-9-2011 om 11:10)
Een mooie actie om kinderen nog bewuster te maken in het verkeer. Tevens een idee wat op onze school ook uitgevoerd kan worden. Bedankt voor het delen van deze actie.
D. (6-9-2011 om 17:58)
Leuk dat kinderen geleerd wordt uit te kijken voor auto┬┤s met een lange remweg, maar het zijn nog steeds de automobilisten die er maling aan hebben. 10 meter achter iemand rijden op de a58 met 130 km/u is heel normaal.
De omgekeerde wereld (6-9-2011 om 14:41)
Zouden ze niet beginnen net de auotobestuurders zoiets te leren ? maar nee, rijscholen zijn geldmachines die alleen maar denken aan geld schrapen, geen enkele rijschool laat zijn leerlingen ooit een noodstop maken. kost teveel banden en remblokken.. kinderlevens zijn blijkbaar gratis.
Cookie-instellingen beheren