Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Groot aantal wietkwekerijen ontmanteld

Toegevoegd: 07-09-2011, 17.29 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG -  Gisteren werden tijdens de Landelijke actiedag aanpak georganiseerde hennepteelt ook hennepkwekerijen ontmanteld in Zeeland.


Door de politie werden vier verdachten opgepakt. In totaal werden ruim 1800 hennepplanten ontdekt. Verder werden diverse goederen in beslaggenomen waaronder beeld- en geluidapparatuur, bromfietsen, stroomstootwapen en enkele honderden euro's aan contant geld.

In een woning aan de Mozartstraat in Axel werd op de zolder een in werking zijnde kwekerij aangetroffen van 50 oogstrijpe planten. In een schuur bij een woning aan de Sterappel in Goes was een kwekerij van 87 planten en een drogerij met een kleine 167 gr aan losse hennep. De bewoner is aangehouden.

Op de bovenverdieping van een woning aan de Frans Halstraat in Clinge werd een in werking zijnde kwekerij van 704 planten aangetroffen. Een loods aan de Gentsevaart in Kapellebrug was geheel ingericht als kwekerij voor meer dan 900 planten. Was niet in bedrijf, alle benodigde apparatuur is in beslaggenomen en vernietigd.

In een woning aan de Esdoornlaan in Terneuzen een kwekerij in bedrijf van 48 jonge planten. Gedeelte van de oogst, 120 gr losse hennep, in beslag genomen. Hier werden twee mannen aangehouden.

In een woning aan de Landpoortstraat in IJzendijke trof de politie vijf zakken henneptoppen aan afkomstig van binnenplanten, in totaal ruim een kilo. In de tuin werden nog drie volgroeide hennepplanten in beslag genomen. Verder werd nog 240 gram aan plakken skuff in beslaggenomen. De bewoner is aangehouden.

Op vier locaties in Middelburg (Walensingel, Gervinsland en twee aan de Meanderhof) werden buitenkwekerijen ontdekt. Totaal werden zeven grote buitenplanten en 400 gr losse hennep in beslaggenomen.

Vanmorgen werd in een loods aan de Landbouwweg in Ritthem ook nog een grote kwekerij van 900 oogstrijpe hennepplanten ontdekt.  Ter plaatse zijn twee mannen uit de gemeente Vlissingen aangehouden van 34- en 44 jaar. De stroom werd illegaal afgetapt. De planten en alle benodigde apparatuur zijn afgevoerd en zullen worden vernietigd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michelle (6-10-2011 om 00:27)
Beste arie soms komt dat soort crimivolk zomaar naast je wonen. verhuizen kost een paar duiten en wat als je een koopwoning heb. denk eerst is na voor je met zon stompzinnige opmerking komt.
Oom agent (10-9-2011 om 04:15)
Makkelijk om weer af te geven op politie, doen enkel hun werk! t gaat niet alleen om wiet maar ook om het illegaal aftappen van stroom, witwaspraktijken en andere dingen die verboden zijn. En alcohol zorgt niet voor de problemen zoals drugs doet!
M (10-9-2011 om 01:38)
Complimenten aan de politie! Blijf erbij,opzouten met die rotzooi. Niks niet meer gedogen die zooi,en gelijk kordaat aanpakken,gebruikers en dealers nog harder! Wat zou dat een hoop problemen oplossen! Meer blauw op de straat voor zulk werk,zou ik zelf meer belasting voor betalen als het moet!
Arie (9-9-2011 om 12:06)
Jij blijft met je kinderen in een onveilige buurt wonen? Genoeg veilige omgevingen in Zeeland, maar jij blijft naast een paar crimi's wonen? Ik weet niet wat erger is, criminelen of mensen die geen verantwoording nemen ..
Vlissingse (8-9-2011 om 19:26)
M.je weet duidelijk niet wat je zegt, met dan ga je toch naar de shop. stoney heeft gelijk, hoe denk je anders dat de coffeeshop aan wiet komt!! Laat iedereen toch zelf bepalen wat hij doet of gebruikt, zolang je niemand lastig valt iig. En wat betreft alcohol, dat is ook drugs!! maakt veel kapot!
Jan (8-9-2011 om 12:29)
Er wordt meer wiet geruimd, wiet wordt schaarser dus duurder. De criminaliteit neemt toe! En de grootste dealers nog rijker en machtiger. Oh nee dat wilden we juist niet? Weer politie tijd verspild. Bedankt!
Cookie-instellingen beheren