Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Aardkabels windturbines gestolen

Toegevoegd: 08-09-2011, 14.51 uur
Door: Roland de Jong
HOOFDPLAAT - In de nacht van woensdag op donderdag hebben dieven ruim 400 meter koperen aardkabel weggenomen uit windturbines aan de Kruisweg in Hoofdplaat.


Van vijf windturbines was het slot geforceerd. Uiteindelijk zijn de dieven binnen geweest in drie turbines. Hieruit is de gehele aardkabel weggenomen.  De daders moeten vermoedelijk met een auto zijn geweest omdat in totaal ongeveer 300 kilo koperen leiding is verdwenen.

De turbines waren vannacht tijdens de diefstal in bedrijf. Volgens de politie hebben de dieven erg veel risico hebben genomen met het weghalen van de kabels.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Brian (11-9-2011 om 11:39)
Alles wat iedereen aan koper in levert, via verplichte registratie gaan doen. Zal het enige middel zijn tegen koper dieven.
Delta Phi (10-9-2011 om 13:23)
Theoretisch is de stroom in die betreffende kabel nul..theoretisch.. ik zelf zou het niet adviseren om het eens met een betonschaar te proberen bij zoiets groots als een windturbine. maar blijkbaar was de technische kennis over draaistroom generatoren duidelijk aanwezig. geen domme personen dus.
Adrie for president ! (10-9-2011 om 13:19)
@ adrie, helemaal mee eens ! maar oe jee, wietplantages zouden gevaarlijk zijn i.v.m. kortsluitings gevaar. alsof complete stroominstallaties en wat niet saboteren voor koperroof niet veel gevaarlijker is en veel meer schade veroorzaakt voor iedereen ?
Olufson (9-9-2011 om 16:09)
Tja, het zijn moeilijke tijden.
Adri (9-9-2011 om 11:33)
@Arie: zoals jij reageert is het eigenlijk de schuld van de politie. Ze moeten gewoon met hun poten van andermans spullen afblijven. En wietkwekerijen oprollen? Ook prima! Ik ben niet van plan om mee te betalen aan de illegaal afgetapte stroom door die gasten.
Arie (8-9-2011 om 19:55)
Als de politie nou net zo actief was bij het opsporen van koperdieven als bij het opsporen van wietkwekerijen..
Cookie-instellingen beheren