Weerbericht:
Perioden met zon, later op de dag in het midden en zuiden buien
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

Veel overlast door noodweer

Toegevoegd: 10-09-2011, 22.50 uur - Update: 11-09-2011, 12.56 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - Op veel plaatsen in de provincie is wateroverlast ontstaan als gevolg van hevige regen-, onweers- en hagelbuien.


Een kleine twintig brandweerploegen werden ingezet om de overlast te bestrijden. Met name in Zeeuws-Vlaanderen en op de Bevelanden was het erg druk. In Terneuzen stond een flink aantal straten, woningen en kelders blank. Enkele straten werden volledig afgezet omdat er geen doorgang meer mogelijk was.

Volgens de politie kwamen vanaf 20.40 uur enkele tientallen meldingen binnen. De Veiligheidsregio Zeeland heeft het over 110 adressen waar de brandweer langs moest. Hoe groot de schade precies is, is nog niet duidelijk. Aan het einde van de avond hadden de hulpdiensten de meeste meldingen volledig afgewerkt.

Vanwege het noodweer ontstonden ook problemen op het spoor. Tussen Bergen op Zoom en Kruiningen-Yers reden geen treinen als gevolg van een blikseminslag. Er reden bussen tussen Bergen op Zoom en Kruiningen-Yerseke.

Meer foto's volgen nog. Heeft u foto's van het noodweer? Klik hier om deze in te sturen!


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lars (11-9-2011 om 12:31)
Bedankt fruitboeren om ons s'nachts int seizoen wakker te houden met jullie hagelkanonnen en als wij er dan eens van kunnen profiteren ze dan maar uit te laten!
Marco (11-9-2011 om 11:13)
Hagelschade aan de auto, stroomuitval, vijver overstroomt en ongetwijfeld niet verzekerd...
AXEL (11-9-2011 om 10:48)
,je zag al aan de lucht dat er iets kwam heb toen gelijk op buienradar gekeken meubels binnen gezet en zelf de buuv gewaarschuwd voor haar wast binnen te halen ... en was binnen toen de eerste druppels vielen ,maar het viel mee in axel
Rachel (11-9-2011 om 09:52)
Hier was het ook echt erg heel veel water een ook huizen volgelopen hagelstenen heel groot hebben ook veel schade aangericht
Goosens (11-9-2011 om 09:32)
De auto's hier in de staat zijn allemaal gedeukt (Terneuzen)
Terneuzenaar (11-9-2011 om 09:28)
Jeetje was echt heel eng en een grote drama.. Om 5 voor half 8 was nog niks en om half 8 werdt zo erg donker.. en 5 min daarna hevige regen.omweer. grote knikkers van hagel! Heel me tuin stond vol met water!! Was echt heel erg eng!! Gelukkig is het weer voorbij!! Iedereen veel sterkte
Cookie-instellingen beheren