Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 34 km

Jeugddetentie voor Vlissinger na overval

Toegevoegd: 13-09-2011, 19.16 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft dinsdag een 18-jarige Vlissinger die was betrokken bij de gewapende overval op een woning aan de Rietkraag in Vlissingen, 25 oktober vorig jaar, veroordeeld tot een jeugddetentie van twee jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk.

Tegen de jongeman was veertien maanden waarvan acht voorwaardelijk geëist. Ook moet de jeugdige Vlissinger, die ten tijde van de overval nog minderjarig was, zijn slachtoffers een schadevergoeding van in totaal 28.384 euro betalen. Een tweede Vlissinger, tegen wie 3,5 jaar cel was gevorderd werd vrijgesproken, evenals een 23-jarige plaatsgenoot. In zijn zaak had de officier van justitie overigens ook al vrijspraak gevraagd. Een vierde Vlissinger (19) zal zich later voor de rechtbank moeten verantwoorden.


Op de bewuste avond waren de bewoner en zijn negenjarig zoontje alleen thuis, toen zijn werden overvallen door twee mannen. Ze sloegen de vader met een koevoet en zijn zoontje werd met een mes bedreigd. De overvallers vertrokken met geld en sieraden. De politie kwam de overvallers op het spoor dankzij diezelfde sieraden doordat de 22-jarige Vlissinger  een deel van de sieraden aan een opkoper verkocht. Toen de buit tijdens een uitzending van Opsporing Verzocht werd getoond herkende hij de sieraden en schakelde hij de politie in.

Zie ook:
- Overvallers aangehouden (18-01-2011)
- Gewapende overval in Vlissingen (26-10-2010)
- Overval in Opsporing Verzocht (29-11-2010)
- TV-Uitzending levert 16 tips op (01-12-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
M@r (15-9-2011 om 10:49)
Tja Marga, hij is inmiddels 18, dus een heropvoeding zit er niet meer in hè...en ook een gedwongen opleiding niet.
Piet (15-9-2011 om 08:09)
Beste vlissinger, u bent van het principe dat wat men niet ziet dat is er ook niet? Moet iemand met een trauma steeds gillend over straat lopen ofzo... reken maar dat zoiets niet in je koude kleren gaat zitten, al ziet men er aan de buitenkant nog zo gelukkig uit
P (14-9-2011 om 16:32)
En als ze eigen goed gedragen mogen ze met weekend verlof
Vlissinger (14-9-2011 om 14:57)
Ik weet niet wat jij praat @Souburger ik zie de 2 slachtoffers wel vaak laatste tijd en ze zien er gewoon gelukkig uit, dus niet doen alsof jij weet of een trauma eraan hebben overgehouden ps Vlissinger
Marga (14-9-2011 om 13:39)
Zo'n snotjong die al zulke smerige criminele praktijken op zijn naam heeft staan moet je als volwassen beschouwen en ook volwassen straffen. 5 jaar opsluiten en een echt vak laten leren is de enige redding. Anders gaat hij straks gewoon weer mensen overvallen. Dringend een heropvoeding nodig.
Jos (14-9-2011 om 09:12)
Tja de gerechtelijke macht in Nederland heeft nog steeds boter op z'n hoofd. Typisch weer een belachelijke straf met misbruik van het jeugdstrafrecht. Iemand die dit soort geweld gebruikt mag gestrafd worden volgens het volwassen strafrecht en gewoon 4 jaar brommen of meer voor zijn daden!
Cookie-instellingen beheren