Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
88 files van totaal 306 km

Celstraf voor diefstal met geweld

Toegevoegd: 14-09-2011, 19.10 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft woensdag tegen een 32-jarige man uit Hoofdplaat voor een poging tot diefstal met geweld, een poging zware mishandeling, zes winkeldiefstallen en het opgeven van een valse naam een gevangenisstraf van tien maanden plus vier voorwaardelijk, een boete van 150 euro en het betalen van 551 euro schadevergoeding geëist.

Op 1 juni van dit jaar zat hij samen met een 17-jarige landgenoot, hun huisbaas en diens vriendin in de auto richting Groede. Onderweg, bij Schoondijke, kregen ze ruzie en volgens een verklaring van de bestuurder werd hij plotseling met een fles op zijn hoofd geslagen. De ruzie werd buiten voortgezet en ook de vrouw kreeg wat klappen. Vervolgens zouden de verdachte en de 17-jarige geprobeerd hebben de auto te stelen.


Het verhaal van de verdachte stond daar haaks op: dat er ruzie was geweest dat klopte. Maar vervolgens was hij door de bestuurder uit de auto gesleurd en had de 17-jarige een klap met een fles verkocht. Hijzelf had alleen maar tussenbeide willen komen. De diefstallen werden overigens vlot bekend. De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren