Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Taakstraf geëist voor illegaal vuurwerk

Toegevoegd: 15-09-2011, 16.35 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Eigenlijk zagen de drie Vlissingers en die ene Oost-Souburger, die donderdag voor het hekje van de rechtbank in Middelburg zaten zich als kwajongens, met een fascinatie voor vuurwerk.
 
En dan geen sterretjes of rotjes, nee het zware, het in Nederland verboden Belgische spul. Illegaal dus en voor justitie is dan het station kwajongenswerk een gepasseerd station. Woensdag hoorden de drie Vlissingers (36, 39 en 41 jaar) voor de illegale invoer, de handel en het bezit van illegaal vuurwerk daarvoor elk een taakstraf van 240 uur plus een voorwaardelijke celstraf van drie maanden tegen zich eisen.


De Oost-Souburger kwam er met een eis van 120 uur taakstraf en een voorwaardelijke celstraf van zes weken vanaf. Justitie kwam met name de 41-jarige Vlissinger al in 2007 op het spoor naar aanleiding van een tip. Op zijn werk lagen bestellijsten en via een peilbaken op de auto, taps en observaties konden de gangen van de Vlissinger worden nagegaan.
 
Het spoor leidde vervolgens naar de 36-jarige Vlissinger, die zijn maat regelmatig geld en de auto leende. Wat hij ermee deed was niet zijn probleem, zo vertelde hij de rechters. Dat de man regelmatig met de auto naar Kapellen reed om daar het vuurwerk te halen, wist hij wel zo'n beetje. Dat de vriend en ook anderen daarvoor zijn bedrijfsnaam gebruikten, zei hij niet te hebben geweten.
 
Op 18 december 2009 werd de 41-jarige op heterdaad betrapt met 234 kilo vuurwerk in de auto en leidde het spoor naar diverse afnemers en 'collega-inkopers'. Huiszoekingen leverden bij elkaar een dikke 800 kilo zwaar, illegaal vuurwerk op.

Inmiddels hebben de vier zich voorgenomen om zich nooit en te nimmer nog bezig te houden met illegaal vuurwerk. De uitspraak is op 29 september.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
M@r (18-9-2011 om 13:39)
Eva: De risico's van het opslaan van grote hoeveelheden vuurwerk zijn bekend; ook bij jou neem ik aan. En ja, ik weet wat een advocaat kost. En nee, ik weet niet wat sommigen hebben moeten doormaken; jij kennelijk wel. Punt is als je een strafbaar feit pleegt loop je het risico gepakt te worden.
M@r (18-9-2011 om 13:20)
Patrick: Ik vind het gewoon zielig dat je je 2 kinderen in de strijd gooit .En als jij niet duidelijk bent over jouw aandeel in deze kun je reacties verwachten waar je niet zo blij mee bent. Als het stukje niet klopt; leg het dan uit. En alvast sorry als ik het mis heb.
Eva (17-9-2011 om 13:52)
M@r wat weet jij van risico's joh, je hebt geen idee wat sommige hebben moeten door maken, en dat 2 jaar na datum. en weet jij wel wat een advocaat kost? geloof me jij bent echt zielig met zoon reactie
Patrick (17-9-2011 om 13:12)
M@r, weet je wat zielig is? mensen die zich zo bemoeien met andere en zelf niet weten hoe of wat. teletext supporters noemen wij dat. en dan ook nog niet duidelijk zijn wie je bent......das pas zielig.....
M@r (17-9-2011 om 10:18)
Patrick: Ik neem aan dat je met de normale dosis hersens bent uitgerust; derhalve weet je dus best dat je hoe dan ook fout zat. En als je het niet eens bent met de strafmaat; zet je advocaat erachter of ga in hoger beroep maar niet zielig gaan lopen doen.JIJ neemt risico...met je 2 kinderen.
Belachelijk.... (16-9-2011 om 18:51)
Het is gewoon belachelijk en hier staat het verkeerd geformuleerd niet alle betrokken bij de zaak hebben vuurwerk voor handen gehad.. dit onderzoek heeft de staat bij elkaar meer als 400.000 euro gekost en wat hebben ze? niks hou je is bezig met belangrijke zaken stelletje niksnutten... ambtenaren
Cookie-instellingen beheren