Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
27 files van totaal 112 km

Tweede arrestatie schietpartij

Toegevoegd: 19-09-2011, 18.36 uur - Update: 21-09-2011, 23.13 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De politie heeft een tweede verdachte aangehouden in verband met de schietpartij in Vlissingen. Dat is zojuist bekend gemaakt.

De verdachte werd vanmiddag omstreeks 16.00 uur aangehouden. Het gaat om een 22-jarige man uit Middelburg  Hij wordt er officieel van verdacht dat hij bij het schietincident in Vlissingen betrokken is geweest. Wat precies zijn rol is geweest, wordt onderzocht. Vanavond wordt de verdachte voor de eerste keer gehoord. De toestand van het slachtoffer is ongewijzigd en dus nog steeds zeer kritiek.


Volgens politiewoordvoerder Alwin Don is de Middelburger aangehouden in zijn woonplaats. Waar dat precies gebeurde kan Don nog niet bekend maken. Volgens de woordvoerder is de arrestatie verricht door de Zeeuwse politie zelf en niet door een arrestatieteam of arrestatie-eenheid zoals de Regionale Ondersteuningsgroep (ROG) die gisteren beiden werden ingezet in Vlissingen. Meer arrestaties worden overigens nog niet uitgesloten.

Getuigen
De politie is nog steeds op zoek naar getuigen die iets kunnen vertellen over de mogelijke vluchtroute van de verdachte. In het water van de Schuitvaartgracht zijn voorwerpen aangetroffen die mogelijk te maken hebben met het schietincident. Het is denkbaar dat de verdachte zondag omstreeks 17.00 uur van het eind van de Badhuisstraat (Leeuwentrap) naar de Schuitvaartgracht is gelopen.

Het signalement van de mogelijke verdachte is een getinte man met een lengte van 180-185 cm. Het zou kunnen dat de verdachte nog meer heeft weggegooid. Getuigen die meer over de verdachte kunnen vertellen worden verzocht contact met de politie op te nemen. Zij kunnen bellen naar het telefoonnummer van de politie 0900-8844.

Getuigen die anoniem informatie aan Politie Zeeland willen geven, kunnen contact opnemen met de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) van Politie Zeeland onder nummer 06-18176703. Bij de CIE is de anonimiteit gewaarborgd.

Zo'n 20 politiemensen werken aan het onderzoek naar het schietincident. Vandaag zijn nog vele getuigen gehoord. Ook is de eerste verdachte over zijn betrokkenheid gehoord. Verdere mededelingen zijn er echter over deze betrokkenheid nog niet gedaan. Eerder vandaag meldde de politie wel dat niet zeker of dit de schutter is.

Zie ook:
AT ingezet in Vlissingen (18-09-2011)
Arrestatie schietpartij Vlissingen (18-09-2011)
Man neergeschoten in Vlissingen (18-09-2011)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Staffie (20-9-2011 om 22:43)
En wie betaald die levenslang gestrafte ?? WIJ wederom, in de V.S. krijg je levenslang voor niets maar daar schieten ze elkaar ook af om niets dus dat is het ook niet, mischien op een zinkende boot zetten ??
Anoniempje (20-9-2011 om 20:00)
@bandit: levenslang is levenslang .. dus krijg jij op je 25e levenslang, dan zit je daar tot je dood ...
Bandit (20-9-2011 om 08:58)
Laat ze dat tuig maar eens aanpakken ja. Het wordt steeds gekker. Nog even en je kan ook al niet meer naar de bioscoop met je kinderen. Ben er ook sterk voor dat er hogere straffen gegeven gaan worden. Levenslang mag van mij ook echt levenslang zijn.....
Jeroen (19-9-2011 om 20:03)
Keurig.
Cookie-instellingen beheren