Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Replica's WO2 in beslag genomen

Toegevoegd: 23-09-2011, 10.59 uur
De in beslag genomen replica's.
De in beslag genomen replica's.
© Foto: Politie Zeeland
Door: Roland de Jong
SLUIS - In een winkel in de gemeente Sluis zijn woensdag drie replica's van Duitse officiersmessen (dolken) uit de Tweede Wereldoorlog in beslag genomen. De messen waren door de eigenaar via internet in Amerika besteld.


De replica's werden op een openbare Amerikaanse website te koop aangeboden. Iedere wapenhandelaar, wapenverzamelaar en/of particulier kan via deze site zijn aankoop regelen. De wapens worden met instemming van de Nederlandse douane ingevoerd en het is toegestaan deze replica's in bezit hebben.

In Nederland mogen deze wapens in een verzameling worden ondergebracht. Gaat men nu echter deze wapens publiekelijk te koop aanbieden, dan is dit strafbaar op grond van artikel 137 van het Wetboek van Strafrecht. Verkoop van voorwerpen met hakenkruizen is een vorm van discriminatie en dus strafbaar gesteld. Zo bleek onder meer uit een uitspraak van de Politierechter Amsterdamop 27 maart 2007.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jeremy (26-9-2011 om 16:39)
Het zijn enorme moordwapens en geen aardappelschil mesjes, maar men valt blijkbaar meer over een afbeelding. erg logisch vind ik het niet. wanneer wordt dit eens een keer volledig geschiedenis en geen voortdurende ellende meer? moet dat per se in stand gehouden worden ?
Marco (25-9-2011 om 21:52)
Zo, inderdaad Vin, dit zou eens op het nieuws moeten komen. Kijken wat ze dan gaan zeggen/doen en wat Chiel zeg is niet om trots op te zijn maar is wel belachelijk om een kruis, dan ook niks over leren op school, leven nu en niet toen, zeker niet de kinderen die in deze tijden worden geboren.
Chiel (25-9-2011 om 13:34)
Je hebt helemaal gelijk vincent. Het is inderdaad een stuk van onze geschiedenis. Niet allemaal om trots op te wezen, maar goed.
Vincent (24-9-2011 om 23:48)
Dit is nu echt kant en klare onzin, De 2de wereld oorlog is een stuk geschiedenis van "ons" Europa en daar kan je niet omheen, Zou dus inhouden dat alles waar een kruis opstaat verboden is in nederland? Dan mogen ze sommige musea's ook leeg halen !!, De swastika (hakenkruis) is al eeuwen oud,
Cookie-instellingen beheren