Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 23 km

Officier wil man tijd achter tralies

Toegevoegd: 23-09-2011, 11.15 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Voor een 16-jarige meisje uit Oost-Souburg zullen de al dan niet gemeende excuses en 'het spijt me' van de 31-jarige Vlissinger die donderdag voor het hekje van de rechtbank in Middelburg weinig indruk hebben gemaakt.


Een jaar lang had ze keihard gewerkt en gespaard voor een bromscooter en ze reed er nog maar net op of de zwaar onder invloed van cocaïne en drank verkerende Vlissinger maakte een eind aan haar dromen. Op 20 maart van dit jaar zwalkte de Vlissinger over dronken over de Langeleenweg in Vlissingen en trok daar het meisje van haar scooter.

Het meisje kwam keihard op haar rug terecht en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. De scooter reed door en raakte zwaar beschadigd. Kort daarvoor had de dronken Vlissinger het nodig gevonden bij Sterkenburg een passerende bromfietser een klap te verkopen. Dat alles zonder enige aanleiding.

Ruim een maand eerder,de Vlissinger had geen geld meer om cocaïne te kopen, besloot hij iemand te beroven. Een 20-jarige Vlissinger had de pech hem tegen het lijf te lopen en werd gedwongen zijn bankpas af te geven.

Veel had de Vlissinger tijdens de behandeling niet te vertellen. Hij was dronken geweest, maar dat wist iedereen al en hij wist het allemaal niet meer zo precies. De zwager van de Vlissinger, die bij de geweldsdelicten betrokken zou zijn geweest, is daarvoor eerder al vrijgesproken.

Officier van justitie W. Suijkerbuijk vatte het simpel samen: ,,Toevallige voorbijgangers worden het slachtoffer van en stel dronken idioten.'' Wat de officier betreft mag de Vlissinger dan ook voor een tijdje achter de tralies: twintig maanden waarvan vier voorwaardelijk en bovendien moet hij zich laten behandelen in een inrichting. En de schade van 2.152 euro zal de Vlissinger moeten betalen.

Uitspraak 6 oktober.

Zie ook:
- Meisje (16) van scooter getrokken (20-03-2011)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
De vriend (5-10-2011 om 11:37)
Thuis houden sorry zulke menssne moet je gewoon .......... We wachten morgen wel weer af of die ze 20 maande krijg veelst kort nartuulijk ..
De (5-10-2011 om 11:37)
Heeft gedaan niet eerst keer zijn al veel meer mensen vooraf gekomen deze man moet vast en voorlopige niet meer vrij komen. Wij maken ons heel boos om dit meisje werk jaaar op jaar voor haar cooter ze heeft hem 1 dag en dan zo kloot zak die ze handje niet kan
De vriend (5-10-2011 om 11:36)
Deze man moet gewoon komende 10 jaar of langer vast zitten is niet normaal dat die dit kan doen en hij heeft al een verlende dat die dit
De Vriend van het meisje (5-10-2011 om 11:35)
Goeiedag ik ben de vriend van het meisje ik vindt heel zielig voor me vredin dat dit gebeurt is ze heeft er echt heel moeilijk meee. maar ergst vindt ik dat de man die dit allemaal heeft gedaan bij de rechter alles zit voor te liegen en boeit hem gewoon niks zeg
Ed (25-9-2011 om 12:57)
@Vlissinger: Wat is daar niet realistisch aan? Openbare dronkenschap, 2 gevallen van mishandeling en een beroving binnen ongeveer een maand tijd. Nee, niks mis met 10 jaar hoor!
Vlissinger (25-9-2011 om 12:34)
10 jaar? juist.. een beetje realistisch blijven he;) gewoon een tijdje vastzetten en de schade laten betalen, laat hem er maar gedwongen voor werken, zoals een taakstraf.
Cookie-instellingen beheren