Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 23 km

Man (21) schuldig aan ontucht

Toegevoegd: 23-09-2011, 11.25 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag een 21-jarige jongeman uit Brouwershaven tegen wie een taakstraf was geëist van 140 uur, een taakstraf van tachtig uur opgelegd. De rechtbank achtte de jongeman schuldig aan het plegen van ontucht met een minderjarig meisje.


In de overgang van oud op nieuw 2010 ontmoetten de jongen en het meisje elkaar in een café en na enige tijd gingen ze naar buiten. Van het handje in handje kwam een kusje en van het kusje ging het verder. Véél verder en ook té ver. En tegen haar zin, zo had ze later verklaard. De jongeman zei daarachter absoluut niets van hebben gemerkt.

In haar vonnis stelt de rechtbank klip en klaar dat het helemaal niets uitmaakt of het meisje nu wel of geen zin had en of ze nu wel of niet meewerkte. Vijftien jaar is jonger dan zestien en beneden de zestien is het strafbaar.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (26-9-2011 om 19:04)
@zeeuwse inwoner: zo gaat het helaas erg vaak. @Gerda: beetje wereldvreemd? Heb je die meiden weleens bekeken? Als ze op die leeftijd dronken in de kroeg rondhangen zit het al niet goed! MAnnen/jongens: handjes af van dat soort, hoe lekker ze ook zijn, brengt alleen maar ellende!
B. (26-9-2011 om 17:47)
Ik heb zelf 2 zoons: 25 en 20 jaar, die zeggen dus altijd weer dat die meiden tegenwoordig "levensgevaarlijk" zijn. Waarmee ze bedoelen dat meiden van 12-13 jaar zich gedragen en kleden alsof ze 18 zijn. Zodra er iets gebeurt of als ze te laat thuis zijn, zijn de jongens krijgen de schuld, makkelijk
Job (26-9-2011 om 15:56)
En dat cafe dat dat meisje vol heeft laten lopen dan. Daar hoor je niemand over. Bah rechtspraak in Nederland,een beetje nattevingerwerk is het meer niet. Als het een coffeeshop was geweest had iedereen moord en brand geschreeuwd. Rechtsgelijkheid me hoela.
Hawa (26-9-2011 om 14:13)
Dit slaat nergens op Gerda Dat het normaal is voor zeeuwen om op jonge meisjes te vallen. Je moet de meiden van nu eens zien daar zie je echt niet aan hoe oud ze zijn. Onze dochter is 20 en word aangezien voor 16, dat kan ook. Meestal zien ze er veel ouder uit. De straf voor de jongen is belachelijk
Zeeuwse inwoner (26-9-2011 om 13:02)
Te laat thuis gekomen zeker met teveel alcohol op, en dan de schuld in de schoenen van deze jonge man steken.Er gebeuren dingen die niet door de beugel kunnen.Maar ik vind deze er eentje met een groot vraagteken.
Vlissinger (26-9-2011 om 10:48)
@Mar:helemaal mee eens @Verkooijen: mee eens,maar die meiden van tegenwoordig vinden waarschijnlijk prachtig om een jongen het leven te verzieken,omdat het nu strafbaar is als je met een meisje dat is jonger dan 16 iets doet.oh die jongen kan niet goed kussen dan geef ik hem maar aan.
Cookie-instellingen beheren