Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Beknelling tolpoortjes Westerscheldetunnel

Toegevoegd: 23-09-2011, 16.29 uur - Update: 23-09-2011, 21.45 uur
Door: Roland de Jong
DRIEWEGEN - Op het tolplein bij de Westerscheldetunnel in Driewegen heeft zich vanmiddag een ernstig ongeluk voorgedaan.
 
Een een 29-jarige man uit het Belgische Oostkamp kwam via de Westerscheldetunnelweg (N62) uit de richting van Zeeuws-Vlaanderen, reed rond 15.25 uur door nog onbekende oorzaak bij de tolpoortjes aan de zijde van het kantoor in de berm, ramde een lantaarnpaal en enkele andere paaltjes. De auto kwam op zijn zijkant tot stilstand, vlak voor de tolpoortjes.


De brandweer rukte volgens procedure vanuit Zeeuws-Vlaanderen en Zuid-Beveland met in totaal acht voertuigen uit naar de ongevalslocatie. Vanwege het ongeluk moesten direct enkele tolpoortjes worden gesloten om zo ruimte te maken voor de hulpdiensten. Er werden meerdere ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. De helikopter kwam uiteindelijk niet ter plekke.

De inzittende raakte bekneld en was buiten bewustzijn. Toen de hulpverleners arriveerden, kwam de man weer langzaam bij. De brandweer heeft het slachtoffer uit zijn auto gezaagd. De gewonde is uiteindelijk met spoed en onder begeleiding van een politieagente overgebracht naar een ziekenhuis. Over de aard van zijn verwondingen is niets bekend.

Vanwege het ongeluk en het sluiten van de tolpoortjes onststond er voor diezelfde poortjes een flinke file in de richting van Zuid-Beveland. Het verkeer richting Zeeuws-Vlaanderen ondervond vrijwel geen hinder van het ongeluk. Rond 16.15 uur stond er een file van een paar kilometer. Die nam toen al langzaam af omdat er steeds meer poortjes opengesteld konden worden.

Wat de oorzaak van het ongeluk was, wordt nog onderzocht.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lion (24-9-2011 om 09:47)
Ongelofelijk!! hoe krijg je het voor elkaar,hier geld een snelheidslimiet van 30. al moet ik zeggen,dat niemand zich hier aanhoud. snap ook niet dat er idd speciale poortjes zijn voor lage autos,en andere diverssen,lijkt mij onnodig,gewoon al dezelfde is makelijker
Tom (24-9-2011 om 08:56)
Beetje erg overdreven om 8 brandweerwagens uit te laten rukken voor een ongeval BUITEN de tunnel waarbij slecht 1 auto betrokken is... Mag geld kosten!
Luc Cauwels (23-9-2011 om 23:31)
Ik rij elke dag langs de tolpoorten vanaf dag 1 dat de tunnel opengesteld is en kan goed begrijpen dat je als vreemde tolganger door de borden het bos niet meer ziet.1 voor auto's met Ttag 1 voor vrachtverkeer 1 voor pinpas 1 voor de kassa 1 met hoogtebeperking.Liefkenshoek is veel overzichtelijker.
Henk (23-9-2011 om 22:50)
Het verkeer kon ook wel langs poort 1,2 en 3 , maar als het vol staat met hulpverleningswagens natuurlijk niet!! Is er begeleiding bij een noodplan, of rijd iedere hulpverlener die niets te doen heeft hier naar toe??
Een hulpverlener (23-9-2011 om 22:30)
Mensen weten jullie in vredesnaam wel waar jullie het over hebben? behalve over kosten! jullie willen toch ook als er iets bij jou gebeurd dat er genoeg mensen zijn om te helpen. daarbij als de tunnel te lang is afgesloten gaan ze daar weer over klagen
Annet (23-9-2011 om 22:04)
8 brandweerwagens voor een eenzijdig ongeval!!!!! Als je huis in de fik staat komen er maar twee. En dat terwijl er zo drastisch bezuinigd moet worden. Maar in Belgie zullen ze vol lof over ons spreken als ze horen dat er voor zo`n ongeval zo`n beetje alle brandweerwagens met bemaning komen.
Cookie-instellingen beheren