Weerbericht:
Winterse buien. Vrijdag eerst droog, later enige regen
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 70 km

Beknelling tolpoortjes Westerscheldetunnel

Toegevoegd: 23-09-2011, 16.29 uur - Update: 23-09-2011, 21.45 uur
Door: Roland de Jong
DRIEWEGEN - Op het tolplein bij de Westerscheldetunnel in Driewegen heeft zich vanmiddag een ernstig ongeluk voorgedaan.
 
Een een 29-jarige man uit het Belgische Oostkamp kwam via de Westerscheldetunnelweg (N62) uit de richting van Zeeuws-Vlaanderen, reed rond 15.25 uur door nog onbekende oorzaak bij de tolpoortjes aan de zijde van het kantoor in de berm, ramde een lantaarnpaal en enkele andere paaltjes. De auto kwam op zijn zijkant tot stilstand, vlak voor de tolpoortjes.


De brandweer rukte volgens procedure vanuit Zeeuws-Vlaanderen en Zuid-Beveland met in totaal acht voertuigen uit naar de ongevalslocatie. Vanwege het ongeluk moesten direct enkele tolpoortjes worden gesloten om zo ruimte te maken voor de hulpdiensten. Er werden meerdere ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. De helikopter kwam uiteindelijk niet ter plekke.

De inzittende raakte bekneld en was buiten bewustzijn. Toen de hulpverleners arriveerden, kwam de man weer langzaam bij. De brandweer heeft het slachtoffer uit zijn auto gezaagd. De gewonde is uiteindelijk met spoed en onder begeleiding van een politieagente overgebracht naar een ziekenhuis. Over de aard van zijn verwondingen is niets bekend.

Vanwege het ongeluk en het sluiten van de tolpoortjes onststond er voor diezelfde poortjes een flinke file in de richting van Zuid-Beveland. Het verkeer richting Zeeuws-Vlaanderen ondervond vrijwel geen hinder van het ongeluk. Rond 16.15 uur stond er een file van een paar kilometer. Die nam toen al langzaam af omdat er steeds meer poortjes opengesteld konden worden.

Wat de oorzaak van het ongeluk was, wordt nog onderzocht.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hulpverlener (25-9-2011 om 19:13)
Fout in alarmering, was voor een tunnel inzet gealarmeerd. daarom zoveel brandweer. deze zijn dan ook gelijk weer doorgereden dus die kosten zullen wel meevallen dus niet gelijk zeuren als je er geen verstand van hebt
Zeeuws meisje (25-9-2011 om 09:37)
Dit heeft niks te maken met induidelijkheid van de poortjes! Dit kan ook alleen maar een Belg overkomen! Sorry hoor, maar als je een normale snelheid of lager rijd overkomt je dit niet, en de poortjes kan je al van afstand zien en dan beslissen waar je heen moet. Rijbewijs bij pakje boter.....
Connie (24-9-2011 om 22:21)
Dat weten we dan ook weer. Het lukt niet om op z'n kant gratis door de poortjes te gaan ............
Rien (24-9-2011 om 21:39)
Tjonge nog aan toe 8 brandweerauto,s waar gaat dit heen wij moeten allen bezuinigen maar als ik dit lees denk ik maak wat eenvoudigere regels en je hebt zo een paar miljard op jaarbasis bespaard blijft het pgb gewoon bestaan en weer de auto knippen en scheren groetjes rien
Meisie (24-9-2011 om 19:24)
Sterkte voor t slachtoffer! Bizar ongeval, maar idd er staan ook wel veel borden! En ja, welke kassa moet ik hebben?? 't Is voor een vreemdeling best wel opletten!
Janneke (24-9-2011 om 17:37)
Bizar ongeluk. Vast te hard gereden. Tsjonge, waar maakt men zich druk om!!! Inderdaad, er was veel hulpverlening, maar ik reed er vlak nadat het gebeurd was langs, en er waren veel brandweerjeepjes met slechts 1 persoon. Let liever op je eigen gezondheid om de zorgkosten te drukken.
Cookie-instellingen beheren