Weerbericht:
In het noorden bewolkt, elders opklaringen en enkele (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Veel meldingen over grote knal

Toegevoegd: 23-09-2011, 22.36 uur - Update: 08-10-2011, 11.51 uur
Door: Roland de Jong
RITTHEM - Bij de politie komen vanavond veel meldingen binnen over een zeer luide knal die gehoord is. Ook melden mensen trillingen te hebben gehoord.


Bij de politie zijn sinds 22.10 uur tientallen meldingen binnengekomen. Er zijn bij de hulpdiensten nog geen meldingen binnengekomen over de exacte locatie. De politie is onder meer in Vlissingen-Oost op zoek naar de herkomst van de knal.

Er zijn veel meldingen uit de omgeving van het Sloegebied. Veel inwoners van Vlissingen, Middelburg, Oost-Souburg en Ritthem belden naar de politie. Op Twitter staan ook berichten uit Zuid-Beveland (Nisse, 's-Heerenhoek) over de knal. Verder wordt vermeld dat er mogelijk ook in West-Brabant knallen zijn gehoord. De politie weet niet zeker of het om dezelfde knal gaat.

Satelliet
De luchtverkeersleiding en Defensie zouden ook niet weten wat de knal heeft veroorzaakt. Volgens een woordvoerder van de Politie Zeeland zou de knal niet veroorzaakt zijn door delen van de Amerikaanse satelliet die vanavond of vannacht zou neerstorten in West-Europa. Deze delen zouden namelijk pas later de aarde moeten raken, zo zou uit berekeningen zijn gebleken.

Verder is de kans ook erg klein dat er iets is misgegaan bij een bedrijf in industriegebied Vlissingen-Oost. Volgens de politie is er bij die bedrijven geen melding gedaan van een ongeval met een knal als gevolg.

Tot nu toe zijn er geen ambulances of brandweerwagens ingezet en is alleen de politie op zoek.

Volg ook de actuele updates op ons officiele Twitteraccount: klik hier.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ilona (25-9-2011 om 20:29)
De knal was hier ook te horen,het was beste eng mijn hele ruit trilde
Ja (24-9-2011 om 18:01)
Ik zat op terras in vlissingen en ik heb de knal ook gehoord tussen 22uur en 22uur15. dacht eerst dat het schepen waren die op elkaar knalden ofzo of uit de haven vlissingen-oost.
Hoek... (24-9-2011 om 16:43)
NOu ik heb hem niet gehoord en ik was rond die tijd toch echt serieus gewoon buiten aanwezig..ik weet dat een kermis veel lawaai maakt..maar heb de knal toch zeker niet gehoord....
Vlissinger (24-9-2011 om 16:24)
Overdrijven is ook een vak, woon zelf in vlissingen, hoorde een knal maar ramen gingen er echt niet van trillen, leek meer op een strijker dan echt iets ernstig
Gerard (24-9-2011 om 15:28)
Ik woon in Den Haag, daar was de knal ook te horuh!!!! Maak je zelf lekkah gek!!! Er zijn wel belangrijkeruh dingen op de wereld!
Anne (24-9-2011 om 13:31)
Tis toch wel bijzonder dat er mensen zijn die om 21.30uur een kanl hooren maar dat moet dan dezelfde zijn waarvan anderen beweren dat ze hem om 22.30, 22.00, 23.30 etc gehoord hebben.. Nou gaat geluid niet sneller dan licht maar uren vertraging is ook wel vaag.....
Cookie-instellingen beheren