Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt en enkele buien, morgen overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Veel meldingen over grote knal

Toegevoegd: 23-09-2011, 22.36 uur - Update: 08-10-2011, 11.51 uur
Door: Roland de Jong
RITTHEM - Bij de politie komen vanavond veel meldingen binnen over een zeer luide knal die gehoord is. Ook melden mensen trillingen te hebben gehoord.


Bij de politie zijn sinds 22.10 uur tientallen meldingen binnengekomen. Er zijn bij de hulpdiensten nog geen meldingen binnengekomen over de exacte locatie. De politie is onder meer in Vlissingen-Oost op zoek naar de herkomst van de knal.

Er zijn veel meldingen uit de omgeving van het Sloegebied. Veel inwoners van Vlissingen, Middelburg, Oost-Souburg en Ritthem belden naar de politie. Op Twitter staan ook berichten uit Zuid-Beveland (Nisse, 's-Heerenhoek) over de knal. Verder wordt vermeld dat er mogelijk ook in West-Brabant knallen zijn gehoord. De politie weet niet zeker of het om dezelfde knal gaat.

Satelliet
De luchtverkeersleiding en Defensie zouden ook niet weten wat de knal heeft veroorzaakt. Volgens een woordvoerder van de Politie Zeeland zou de knal niet veroorzaakt zijn door delen van de Amerikaanse satelliet die vanavond of vannacht zou neerstorten in West-Europa. Deze delen zouden namelijk pas later de aarde moeten raken, zo zou uit berekeningen zijn gebleken.

Verder is de kans ook erg klein dat er iets is misgegaan bij een bedrijf in industriegebied Vlissingen-Oost. Volgens de politie is er bij die bedrijven geen melding gedaan van een ongeval met een knal als gevolg.

Tot nu toe zijn er geen ambulances of brandweerwagens ingezet en is alleen de politie op zoek.

Volg ook de actuele updates op ons officiele Twitteraccount: klik hier.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bity enigma (24-9-2011 om 10:14)
De knal was duidelijk hoorbaar. de 10 jaar dat ik in Vlissingen woon hebben mijn geïsoleerde ramen nooit eerder gerammeld,gisteravond trilde/rammelde ze behoorlijk. dacht nog zou Borssele toch niet wezen. maar 't zou het geluid wel een kunnen zijn van die satelliet die door de dampkring viel.
Noord beveland (24-9-2011 om 10:12)
Ook op Noord Beveland zo rond 22.10uur een doffe klap te horen. Geen trillingen.
Marijs (24-9-2011 om 09:45)
Ook wij schrokken van de goed te horen knal en voelden ook trillingen, in Arnemuiden. Wij zijn even buiten wezen kijken maar konden verder niks verontrustends zien dus hebben het verder maar laten rusten. Misschien 1 van de delen van dat apparaat wat uit de ruimte naar beneden is gekomen? ;)
Addy (24-9-2011 om 09:39)
Ik denk dat iedereen wel schrok van die knal wij wonen op het industriegebied arnestein in middelburg het eerste wat wij deden was snel buiten kijken of er een rode gloed te zien was.alles trilde in huis er waren zelfs spullen omgevallen in de badkamerkast en op de keukenkast wel heftig.
Yese (24-9-2011 om 09:33)
Gister tussen de middag was er op yese ook al een harde knal te horen,maar ik dacht dat het wel vuurwerk zou zijn. Daar was de knal eigenlijk wel te hard voor
Vlissingen (24-9-2011 om 09:10)
Als op het strand niks tevinden is of ergenst op het land lijkt het mij misschien logisch dat het op het water is ontploft ??
Cookie-instellingen beheren