Weerbericht:
Buien, lokaal met onweer. Woensdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 21 km

Veel meldingen over grote knal

Toegevoegd: 23-09-2011, 22.36 uur - Update: 08-10-2011, 11.51 uur
Door: Roland de Jong
RITTHEM - Bij de politie komen vanavond veel meldingen binnen over een zeer luide knal die gehoord is. Ook melden mensen trillingen te hebben gehoord.


Bij de politie zijn sinds 22.10 uur tientallen meldingen binnengekomen. Er zijn bij de hulpdiensten nog geen meldingen binnengekomen over de exacte locatie. De politie is onder meer in Vlissingen-Oost op zoek naar de herkomst van de knal.

Er zijn veel meldingen uit de omgeving van het Sloegebied. Veel inwoners van Vlissingen, Middelburg, Oost-Souburg en Ritthem belden naar de politie. Op Twitter staan ook berichten uit Zuid-Beveland (Nisse, 's-Heerenhoek) over de knal. Verder wordt vermeld dat er mogelijk ook in West-Brabant knallen zijn gehoord. De politie weet niet zeker of het om dezelfde knal gaat.

Satelliet
De luchtverkeersleiding en Defensie zouden ook niet weten wat de knal heeft veroorzaakt. Volgens een woordvoerder van de Politie Zeeland zou de knal niet veroorzaakt zijn door delen van de Amerikaanse satelliet die vanavond of vannacht zou neerstorten in West-Europa. Deze delen zouden namelijk pas later de aarde moeten raken, zo zou uit berekeningen zijn gebleken.

Verder is de kans ook erg klein dat er iets is misgegaan bij een bedrijf in industriegebied Vlissingen-Oost. Volgens de politie is er bij die bedrijven geen melding gedaan van een ongeval met een knal als gevolg.

Tot nu toe zijn er geen ambulances of brandweerwagens ingezet en is alleen de politie op zoek.

Volg ook de actuele updates op ons officiele Twitteraccount: klik hier.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mmm. (24-9-2011 om 09:04)
@Dropje.... juist daarom bel je de politie. Er gebeurt iets verontrustend en je weet niet wat het is....dus de politie inschakelen, daar zijn ze voor...
D (24-9-2011 om 08:54)
Ongelofelijk dat er mensen zeggen het in goes, yerseke en zierikzee gehoord te hebben terwijl ik uit arnemuiden kom en niks meegekregen heb! Maak je lekker gek zeg! Ps; ik zit nu fijn aan het ontbijt met 2 aliens aan tafel..
C (24-9-2011 om 08:44)
Ik dacht dat er een auto voor me deur ontplofte .wat ik niet snap als iedereen het heeft gehoort waarom politie bellen die hebben het zelf dan toch ook gehoort haha
Thuis (24-9-2011 om 08:44)
Ook in Kloetinge was de knal duidelijk hoorbaar..!!!
Anoniem (24-9-2011 om 08:27)
Overal te horen, maar niet in zeeuws vlaanderen???? Breskens/hoofdplaat/nummer een, liggen niet ver van vlissingen, waarom hebben wij niks gehoord??!
Jeroen (24-9-2011 om 08:24)
Niks gehoord, ik woon 4 hoog en kijk op het Sloe, niks bijzonders gezien.
Cookie-instellingen beheren