Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt en enkele buien, morgen overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Veel meldingen over grote knal

Toegevoegd: 23-09-2011, 22.36 uur - Update: 08-10-2011, 11.51 uur
Door: Roland de Jong
RITTHEM - Bij de politie komen vanavond veel meldingen binnen over een zeer luide knal die gehoord is. Ook melden mensen trillingen te hebben gehoord.


Bij de politie zijn sinds 22.10 uur tientallen meldingen binnengekomen. Er zijn bij de hulpdiensten nog geen meldingen binnengekomen over de exacte locatie. De politie is onder meer in Vlissingen-Oost op zoek naar de herkomst van de knal.

Er zijn veel meldingen uit de omgeving van het Sloegebied. Veel inwoners van Vlissingen, Middelburg, Oost-Souburg en Ritthem belden naar de politie. Op Twitter staan ook berichten uit Zuid-Beveland (Nisse, 's-Heerenhoek) over de knal. Verder wordt vermeld dat er mogelijk ook in West-Brabant knallen zijn gehoord. De politie weet niet zeker of het om dezelfde knal gaat.

Satelliet
De luchtverkeersleiding en Defensie zouden ook niet weten wat de knal heeft veroorzaakt. Volgens een woordvoerder van de Politie Zeeland zou de knal niet veroorzaakt zijn door delen van de Amerikaanse satelliet die vanavond of vannacht zou neerstorten in West-Europa. Deze delen zouden namelijk pas later de aarde moeten raken, zo zou uit berekeningen zijn gebleken.

Verder is de kans ook erg klein dat er iets is misgegaan bij een bedrijf in industriegebied Vlissingen-Oost. Volgens de politie is er bij die bedrijven geen melding gedaan van een ongeval met een knal als gevolg.

Tot nu toe zijn er geen ambulances of brandweerwagens ingezet en is alleen de politie op zoek.

Volg ook de actuele updates op ons officiele Twitteraccount: klik hier.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bertus (24-9-2011 om 08:23)
In s Heerenhoek trilden de ramen mee, voelde de vloer trillen.Maar had begin van de avond al lichtere knallen gehoord.Leek van de noordkant te komen. Dacht dat er weer eens jeugd met vuurwerk bezig was. Dat gebeurd nl. wel eens, vooral op vrijdag of zaterdag.
WAF (24-9-2011 om 08:11)
Ook in Goes was deze knal te horen, maar zo'n knal hoor ik wel vaker. Een paar weken geleden bijvoorbeeld ook. Maar omdat er nu wat brokstukken van een sateliet naar beneden zouden komen, wordt pas melding gemaakt. Waarom niet eerder?
Daan (24-9-2011 om 08:03)
Ik fietste over het jaagpad en ik hoorde de knal ook iets over 10. maar t kwam echt van rithem die kanten op en echt niet van uit middelburg. ben benieuwd wat t nou is.
Wisse (24-9-2011 om 06:43)
De knal was in Oostkapelle ook goed te horen.
R (24-9-2011 om 06:21)
Of cinecity is erg goed geisolleerd. en het geluid stond hard genoeg.. Ofwel: helemaal niks gehoord!
Lassie (24-9-2011 om 04:40)
Hoorde grote knal iets na 10'en, mijn kat bombardeerde al gauw daarna de muur met iets dat leek op verteerde ontbijtkoek. Grote felle oranje paddestoel wolk boven Borssele. Probleem?
Cookie-instellingen beheren