Weerbericht:
Zomers warm. Vandaag op de meeste plaatsen droog, morgen (onweers-)buien
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

Oorzaak knal nog onduidelijk

Toegevoegd: 24-09-2011, 01.48 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De politie tast op dit moment nog in het duister naar de oorzaak van de harde knal die op een deel van Walcheren en Zuid-Beveland voor onrust zorgde.

Nadat de melding rond 22.00 uur binnenkwam stond de telefoon lange tijd roodgloeiend op de politiemeldkamer. Verreweg de meeste meldingen kwamen uit Oost-Souburg, Middelburg en Ritthem. Mensen meldden dat zij enorm waren geschrokken van een hele harde knal.
 
De Zeeuwse politieagenten hebben het tussen 22.00 en 24.00 uur razend druk gehad met het nagaan van al die meldingen, omdat ook Politie Zeeland graag wilde weten wat nou de oorzaak was van die knal.
 
Tegen 23.00 uur ontdekten agenten wat brokstukken in de nabijheid van het strandje in Ritthem. Omdat het donker was konden de agenten zelf niet goed bekijken of er ergens een explosie was geweest. Daarom is bijstand gevraagd van het KLPD. Zij zijn met een helikopter naar Zeeland gevlogen en hebben met infraroodapparatuur en een warmtekijker gezocht naar mogelijke hittebronnen en/of kraters die mogelijk zouden zijn ontstaan door de knal.


Tegen 01.00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag is de helikopter weer naar zijn thuisbasis gegaan. De piloten hebben niets aangetroffen dat wees op een explosie. De agenten hebben wat van de aangetroffen brokstukken meegenomen voor onderzoek.
 
Omdat het zoeken naar 'een knal' erg lastig is en er bij de politie tot nu toe geen meldingen van branden of ontploffingen bij bedrijven zijn gedaan, is besloten dat de zoektocht bij daglicht wordt voortgezet.

Zie ook:
- 23/09/2011: Veel meldingen over grote knal


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Will (26-9-2011 om 16:45)
Vreemd want er zijn altijd wel vissers die daar wormen steken De enigste plaats waar je mag steken is daar..
Vlissinger (25-9-2011 om 12:30)
Een satteliet? zou gek zijn..een UFO? droom verder haha. Dit is gewoon weer een geweld actie, anders vind je er geen kogel hulzen. niet al te moeilijk over doen :)
Vraag (24-9-2011 om 14:03)
Naar verluid reden er 2 auto's vlak na de knal met hoge snelheid door Ritthem. Een rode renault en een zwarte volkswagen golf.. Wellicht weten deze bestuurders meer van de oorzaak ??
Pippa (24-9-2011 om 13:58)
Een behoorlijke dreun dacht ook meteen aan de sateliet maar dat is het waarschijnlijk niet wat dan wel? Misschien is er een UFO gecrascht.......of toch een giertankje door een stel jongeren??
Jos (24-9-2011 om 10:43)
Stond hier soms een munitiedepot?
Franssens (24-9-2011 om 09:57)
NASA bericht dat er brokstukken van een sateliet kunnen neerkomen in West-Europa. Wellicht heeft de knal hier mee te maken? Alleen vreemd dat Defensie en de Luchtverkeersleiding hier niet van op de hoogte lijkt te zijn. Mag toch aannemen dat het op den duur wel duidelijk is waar wat terecht komt?
Cookie-instellingen beheren